ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 10 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ευρωζώνη
10 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ευρωζώνη Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 08:29

10 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ευρωζώνη! Πόνταραν στη ματαιοδοξία, κυρίως στη γυναικεία φιλαρέσκεια και κέρδισαν. Πολλά. Μεταξύ των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων στην ευρωζώνη, βρίσκονται τα ονόματα ιδιοκτητών οίκων πολυτελών αντικειμένων, ενδυμάτων, καλλυντικών. Ωστόσο, δεν μπορούν να παραλειφθούν και οι «βασιλιάδες» του κλάδου των τροφίμων.

Αναλυτικά, στην πρώτη θέση , όπως παρουσίασε τη δεκάδα το CNBC, βρίσκεται ο ισπανός Amancio Ortega Gaona, με $40,2 δις, ο οποίος είναι και ο πέμπτος πλουσιότερος στον κόσμο. Ιδιοκτήτης της Inditex, της μητρικής που κατέχει τα Zara, τα Massimο Dutti κ.α. παραιτήθηκε πέρυσι από πρόεδρος αλλά κατέχει το 59,29% του Ομίλου. Γνωστός για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, καθώς όλοι έχουν ακούσει για τις φήμες γύρω από το πώς κατασκευάζονται τα ρούχα του, πάνω σε πλοία, για να γλιτώνει φόρους.
Δεύτερος ο γερμανός Karl Hans Albrecht, με περιουσία $26 δις. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Aldi Sud, και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γερμανία.
Τρίτη, η γνωστή και μη εξαιρετέα, η γαλλίδα Liliane Bettencourt με περιουσία $23,7 δισ. Κληρονόμος του ομίλου καλλυντικών L'Oreal, cosmetics. Η πλουσιότερη γυναίκα στη Γαλλία, που ενεπλάκη σε σκάνδαλο, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της καμπάνιας του πρώην γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.
Τέταρτος, ο γάλλος Bernard Arnault, με $23.7 δις που προέρχονται από την LVMH. Ο πλουσιότερος άνδρας της Γαλλίας, ο ισχυρός της Louis Vuitton, ελέγχει ακόμα τις Givenchy, Tag Heuer watches, Donna Karan, Fendi, Dior, Moet & Chandon champagne κ.α..
Πέμπτος ο πλουσιότερος ιταλός Michele Ferrero, με την ομώνυμη εταιρία και περιουσία $16.4 δις. Η εταιρία του είναι τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο πατέρας του, Pietro, είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει φουντούκια στα γλυκά.. και πέτυχε.
Ακολουθεί στην έκτη θέση ο γάλλος Francois Pinault, ιδιοκτήτης της PPR,με 14.2 δις. Αυτοδημιούργητος, που η εταιρία του κατέχει πλέον τις Gucci Group (Yves Saint Laurent, Balenciaga, Bottega Veneta, and Alexander McQueen).
Έβδομος ο Leonardo Del Vecchio απο την Ιταλία με περιουσία $13,6 δις, ιδιοκτήτης της εταιρίας οπτικών Luxottica.
Στην όγδοη θέση ο γάλλος Serge Dassault, του ομώνυμου ομίλου με περιουσία $11,5 δις. Η Dassault Group κατασκευάζει μεταξύ άλλων αεροπλάνα, ενώ κατέχει και την εφημερίδα Le Figaro.
Τέλος, στις θέσεις 9 και 10 βρίσκονται οι γερμανοί Berthold & Theo Jr Albrecht, με περιουσία $11.2 έκαστος. Κατέχουν τα σούπερ μάρκετ, Aldi Nord και λίγα είναι γνωστά για αυτούς, αν και σχετίζονται με τον Karl Hans Albrecht(2η Θέση).

Πηγή: http://www.xrimaonline.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 εκ. δολλάρια για 30 δλ. διαφήμιση στο SuperBowl

3.000.000 δολλάρια κοστίζει η προβολή μιας διαφήμισης διάρκειας 30 δλ....

Περισσότερα...

80η η Ελλάδα στην παγκόσμια διαφθορά

80η η Ελλάδα στην παγκόσμια διαφθορά! Σύμφωνα με τον δείκτη της...

Περισσότερα...

4,5 δισ. ευρώ ο ‘πήχης’ για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2012

4,5 δισ. ευρώ ο ‘πήχης’ για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2012! Στα 4,5...

Περισσότερα...

4 βήματα οδηγούν σε 35.000.000.000 ευρώ

4 βήματα οδηγούν σε 35.000.000.000 ευρώ! Στην πρόσληψη 100 ιδιωτών -...

Περισσότερα...

1 στους 3 με μερική απασχόληση!

1 στους 3 με μερική απασχόληση! Μία στις τρεις προσλήψεις μέσα στο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση