ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 500 δισ. δολ. κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη!
500 δισ. δολ. κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 08:50

500 δισ. δολ. κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη!Μείωση του επιτοκίου δανεισμού για πρώτη φορά μετά το 2008 αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας. Η ασιατική οικονομία παραμένει ο δυναμικότερος επενδυτής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας εξέπληξε ανακοινώνοντας μείωση κατά 25 μονάδες βάσης, στο 6,31%, του βασικού επιτοκίου παρέμβασης και μείωση του επιτοκίου καταθέσεων κατά το ίδιο ποσοστό στο 3,25%. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κινεζικές τράπεζες αποκτούν τη δυνατότητα να προσφέρουν έκπτωση 20% σε επιτόκια δανεισμού, έναντι της ισχύουσας έκπτωσης 10%. Η χαλαρότερη πιστωτική πολιτική του Πεκίνου αποβλέπει στην καταπολέμηση των παρενεργειών εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αύξησε τα επιτόκια τρεις φορές εντός του 2011, ενώ η τελευταία αύξηση ανακοινώθηκε στις 6 Ιουλίου. Επίσης, είχε προχωρήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού δύο φορές το 2010.

Η Κίνα παραμένει ο πλέον ισχυρός επενδυτής στη Γηραιά Ήπειρο καθώς το προηγούμενο έτος οι άμεσες επενδύσεις τριπλασιάστηκαν πλησιάζοντας στα 10 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times οι κινεζικές επιχειρήσεις μόλις ξεκινούν μια παγκόσμια εξόρμηση έχοντας προγραμματίσει να διαθέσουν 250-500 δισ. δολάρια στην Ευρώπη έως το 2020. Τα μεγέθη της κινεζικής οικονομίας υποδεικνύουν ότι οι επενδύσεις στο εξωτερικό παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στο άνοιγμα που θα επιχειρήσει το Πεκίνο πρώτος προορισμός των επενδύσεων θεωρείται η Ευρώπη.

 

Σε μελέτη της εταιρίας συμβούλων Rhodium Group σε συνεργασία με την τράπεζα επενδύσεων CICC υπογραμμίζεται ότι η Ευρώπη βιώνει την αρχή μιας δομικής αύξησης εξωτερικών άμεσων επενδύσεων σε αναπτυγμένες οικονομίες από κινεζικές εταιρίες. Σύμφωνα με αυτή στο σύνολό τους οι ξένες άμεσες επενδύσεις της Κίνας θα ανέλθουν έως και τα 2 τρισ. δολάρια παγκοσμίως τη δεκαετία 2010-2020, με το 25% αυτών να πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκά εδάφη με ποικίλες μορφές (συγχωνεύσεις, εξαγορές, επενδύσεις).

 

 

Δείτε ακόμα...

1,9 δισ. € χρέος για τον "ευρωπαίο" Μίκυ Μάους

20 χρόνια λειτουγρίας συμπλήρωσε η Disneyland του Παρισιού, αλλά με...

Περισσότερα...

2,47 δισ.δολάρια εισπράξεις για το Avatar!

2,47 δισ.δολάρια εισπράξεις έχει κάνει παγκοσμίως η ταινία του...

Περισσότερα...

47,4% μείωση των ακάλυπτων επιταγών

47,4% μείωση των ακάλυπτων επιταγών! Σημαντική νέα μείωση της...

Περισσότερα...

1.000.000 θέσεις εργασίας ψάχνουν ενδιαφερόμενους!

1.000.000 κενές θέσεις εργασίας έχει αυτή τη στιγμή η Γερμανία, ενώ οι...

Περισσότερα...

20 δισ. ευρώ η αξία ορυκτών μετάλλων στη Β. Ελλάδα!

20 δισεκατομμύρια ευρώ είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αξία, με...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση