ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 19,18% αύξηση στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες
19,18% αύξηση στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 30 Μαϊου 2012 10:05

19,18% αύξηση στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες! Σημαντική άνοδος στη χρήση πιστωτικών καρτών παρατηρείται στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Hellas.

Όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκαν 13,8 εκατομμύρια συναλλαγές, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 19,18% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, ενώ η δαπάνη με χρεωστικές κάρτες στα σημεία πώλησης αυξήθηκε επίσης κατά 7,08% φτάνοντας τα 920 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, η ευρύτερη αποδοχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους εμπόρους με παροχή κινήτρων για χρήση στα σημεία πώλησης και η αποφυγή της χρήσης μετρητών αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω τη διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Αύξηση επίσης εκτιμάται ότι θα σημειώσουν και οι συναλλαγές με την χρήση καρτών για ανέπαφες συναλλαγές, που αποτελούν μία πρακτική εναλλακτική στη χρήση μετρητών, κυρίως όσον αφορά αγορές μικρής αξίας. Ο καταναλωτής απλά κρατά την κάρτα ανέπαφων συναλλαγών μπροστά από το τερματικό και η πληρωμή ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, μειώνοντας σημαντικά την αναμονή σε ουρές.

Οι πρώτες ανέπαφες πληρωμές στη χώρα μας πραγματοποιούνται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2012, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται με επιτυχία καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση στη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών για συναλλαγές μικρής αξίας.

 

 

 

Δείτε ακόμα...

7 διέξοδοι για κεφάλαια μέχρι 60.000

7 διέξοδοι για κεφάλαια μέχρι 60.000! Με πληθωρισμό στα επίπεδα του 4%...

Περισσότερα...

6.2% μείωση των μισθών στην Ελλάδα το 2010!

Το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν υπολογιζόμενο σε...

Περισσότερα...

8 αλήθειες και ψέματα για τη σωτηρία της Ελλάδας

Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για το ελληνικό πρόβλημα και τον τρόπο...

Περισσότερα...

6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών

6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών με τις...

Περισσότερα...

2 τρισ. δολ. ζημιά από ηλιακή καταιγίδα!

2 τρισ. δολ. ζημιά από ηλιακή καταιγίδα! Για μία σφοδρή...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση