ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 180 επενδυτικά έργα στην Ελλάδα σε "λίστα αναμονής"
180 επενδυτικά έργα στην Ελλάδα σε "λίστα αναμονής" Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 09:15

180 επενδυτικά έργα στην Ελλάδα σε "λίστα αναμονής"! Η επιτάχυνση της υλοποίησης μεγάλων επενδυτικών έργων στην Ελλάδα, και κυρίως ο «κατάλογος» 180 έργων προτεραιότητας που αναμένουν να υλοποιηθούν, βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες.

Ο σχεδιασμός των έργων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2013, με δυνατότητα επέκτασης της χρηματοδότησής του μέχρι το 2015, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τομ Βαν Λίρο..

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η κ. Διαμαντοπούλου συζήτησε με τον Επίτροπο περιφερειών την ενίσχυση της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τη δημιουργία ενός Ταμείου εγγυήσεων για τη στήριξή τους. Ο κ.Λίροπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί σύντομα.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα επενδυτικά έργα στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι θέμα συναπόφασης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ.

Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά, η Πία Αρενκίλντε, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή σέβεται απόλυτα το δικαίωμα της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκλογές.

Τέλος, η Π.Αρεκίλντε, επανέλαβε τη δήλωση του Ζ. Μπαρόζο από το Στρασβούργο, ότι τις επόμενες εβδομάδες η Επιτροπή θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη στρατηγική για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Πηγή: http://finance.in.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

10,7% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές το 2010

10,7% αύξηση παρουσίασε η αξία των ελληνικών εξαγωγών το 2010, έναντι...

Περισσότερα...

1.000.000 θέσεις εργασίας ψάχνουν ενδιαφερόμενους!

1.000.000 κενές θέσεις εργασίας έχει αυτή τη στιγμή η Γερμανία, ενώ οι...

Περισσότερα...

2 τρισ. δολ. ζημιά από ηλιακή καταιγίδα!

2 τρισ. δολ. ζημιά από ηλιακή καταιγίδα! Για μία σφοδρή...

Περισσότερα...

28,7 δισ. πλουσιότεροι οι υπερ-πλούσιοι

28,7 δισ. πλουσιότεροι οι υπερ-πλούσιοι! Κατά «μόλις» 28,7...

Περισσότερα...

20 εκ. ευρώ σε 2.278 τουριστικές επιχειρήσεις

20 εκ. ευρώ για τη δράση «digi-lodge» του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» σε 2.278...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση