ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία Στο 84% η συνολική συμμετοχή στο PSI
Στο 84% η συνολική συμμετοχή στο PSI Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Doritaki   
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 11:14

84% η συνολική συμμετοχή στο PSI! Στο 85,8% διαμορφώνεται η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην ανταλλαγή των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και στο 69% των υπολοίπων, διαμορφώνοντας την αναγωγή στο συνολικό ποσοστό στο περίπου 84%.

Αν ενεργοποιηθούν οι CACs η συμμετοχή των ελληνικού δικαίου θα φτάσει στο 95,7% εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβάνοντας το 100% των υπό ελληνικό δίκαιο εκδοθέντων ομολόγων.

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων, με το συνολικό ποσοστό να ξεπερνά κατά πολύ το κρίσιμο όριο του 75%, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το πρωί ότι επί ομολόγων συνολικής αξίας 205 δισ. ευρώ μετείχαν στην διαδικασία ανταλλαγής τα 172 δισ. ευρώ (ποσοστό περίπου 84%). Από τα ομόλογα αυτά:

* Ομόλογα αξίας 177 δισ. ευρώ διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Το ελληνικό δημόσιο έλαβε δηλώσεις συμμετοχής από κατόχους που αντιστοιχούν στο 85,8%. Δηλαδή συμμετέχουν στο PSI ομόλογα αξίας 152 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, ένα ποσοστό ομολογιούχων της τάξης του 5,3%, επί του συνόλου που συμμετείχε στη διαδικασία, αντιτάθηκε στις προτεινόμενες τροποποιήσεις.

* Επιπλέον ομόλογα αξίας 20 δισ. ευρώ περίπου που διέπονται από ξένο δίκαιο εντάχθηκαν στην διαδικασία ανταλλαγής. Το ποσοστό συμμετοχής είναι 69% και η συνολική αξία των ομολόγων αυτής της κατηγορίας υπολογίζεται από τραπεζικές πηγές στα 28 δισ. ευρώ.

Για τα ομόλογα ελληνικού δικαίου, άνοιξε το παράθυρο ενεργοποίησης των CACs εκτιμώντας ότι έτσι η συμμετοχή θα φτάσει στο 95,7%. Aνακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ ότι το ελληνικό δημόσιο προτίθεται να τροποποιήσει τους όρους όλων των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν προσφέρθηκαν για ανταλλαγή, όπως ορίζεται από τη νομοθετική πράξη για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

Πρόσθεσε ότι αν οι συναινέσεις στις προτεινόμενες τροποποιήσεις των ομολόγων υπό ελληνικό δίκαιο γίνουν αποδεκτές, το ποσό της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή, ανέρχεται στα 197 δισ. ευρώ, ήτοι 95,7% του συνόλου των ομολόγων για τα οποία ισχύει η πρόσκληση συμμετοχής στην ανταλλαγή.

Για τα υπόλοιπα ομόλογα ξένου δικαίου η περίοδος υποβολής προσφορών παρατάθηκε έως τις 23 Μαρτίου. Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος επισήμανε σχετικά ότι «οι προσκλήσεις μας για την ανταλλαγή και η σχετική υποβολή των προτάσεων αναφορικά με τα ομόλογα που διέπονται από το διεθνές δίκαιο, θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 23 Μαρτίου, ημερομηνία μετά από την οποία δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τους πιστωτές που διακρατούν τα ομόλογα, να επωφεληθούν από τους τίτλους του EFSF, τη συγχρηματοδότηση και τη σύνδεση με το ΑΕΠ, που σχηματίζουν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της προσφοράς μας».

Πλέον, η κυβέρνηση περιμένει την αντίδραση της ISDA που ανακοίνωσε ότι συνεδριάζει στις 1 ώρα Λονδίνου με αντικείμενο την ενεργοποίηση ή όχι των ασφαλίστρων κινδύνου. Παράλληλα θα συνεδριάζει και το Eurogroup θέτοντας επι τάπητος τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Πηγή: http://www.capital.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

7,9% μειώθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα

7,9% ???? ? ?????? ??? ??????? ??????????? (?????????? ? ?????????????? ??????????) ??? ???????????? ??? ????? ???? ???...

Περισσότερα...

3.500.000 εργαζόμενοι από φτωχοί, φτωχότεροι!

3.500.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα  θα γίνουν από φτωχοί,...

Περισσότερα...

24 εκπαιδευμένοι σκύλοι σε τελωνεία και ΣΔΟΕ!

24 εκπαιδευμένοι σκύλοι ρίχνονται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής...

Περισσότερα...

115 εκατομμύρια οι «νεόπτωχοι» της Ευρώπης

115 εκατομμύρια οι «νεόπτωχοι» της Ευρώπης! Mε τίτλο «Η φτώχεια...

Περισσότερα...

50% αύξηση προσωπικού για το Facebook μέσα στο 2009

50% αύξηση στο προσωπικό της αναμένεται να πραγματοποιήσει η...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση