ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 325 εκατ. ευρώ περικοπές!
325 εκατ. ευρώ περικοπές! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Doritaki   
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 08:24

325 εκατ. ευρώ περικοπές! Πρόωρη "σφαγή" σε επικουρικές συντάξεις και ειδικά μισθολόγια από τον ερχόμενο Μάρτιο φέρνει η ανάγκη συμφωνίας για το PSI.

 

 

Στην "προκρούστια κλίνη" μπαίνουν μισθοί και συντάξεις, για να κλείσει η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους για το PSI και το νέο δάνειο. Τα μέτρα θα εξεταστούν στο υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ποσό των περικοπών θα φτάνει ή και θα ξεπερνά ενδεχομένως το 20%, χωρίς να έχει καταστεί σαφές αν θα αφορά και τις συντάξεις κάτω από τα 300 ή τα 200 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τομέα, από 1ης Μαρτίου. Αυτό θα εφαρμοσθεί από την 1η Μαρτίου και εντεύθεν και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Από τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία και άλλες περικοπές στην Υγεία θα εξοικονομηθούν 50 εκατ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στα ήδη 50 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί ως περικοπές σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ευρωπαϊκή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Τα υπόλοιπα 160 εκατ. ευρώ περίπου θα προέλθουν από περικοπές συντάξεων.

Τι προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός:

* Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1,076 δισ. ευρώ το 2012 μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων , αυξάνοντας τις συμμετοχές, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών και των χονδρεμπόρων

* Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

* Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατ. ευρώ (ταμειακά και παραδόσεις).

* Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

* Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης, και της δαπάνης που σχετίζεται με την διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Προϋπολογισμό.

* Σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς εποπτευόμενους από διάφορα υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012 κατά τουλάχιστον 190 εκατ. ευρώ.

* Μείωση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 400 εκατ. ευρώ.

* Αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 Παρατηρητήρια Τιμών από την Ελληνική Κυβέρνηση

3 Παρατηρητήρια Τιμών παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση!...

Περισσότερα...

5 υποψήφιοι συντάκτες για το e-mail της χρεοκοπίας

5 υποψήφιοι συντάκτες για το e-mail της χρεοκοπίας. Ένας ψαράς από το...

Περισσότερα...

21 επώδυνες αλλαγές των 13,9 δισ. ευρώ

Δυσβάσταχτο θα είναι το πακέτο των μέτρων που θα έρθει προς...

Περισσότερα...

8η ακριβότερη χώρα στην κινητή τηλεφωνία είναι η Ελλάδα

8η ακριβότερη χώρα θεωρείται η Ελλάδα στην χρήση της κινητής...

Περισσότερα...

3 υποτιμήσεις, μία ανατίμηση και ένα ΔΝΤ για την Ελλάδα!

3 υποτιμήσεις, μία ανατίμηση και ένα ΔΝΤ για την Ελλάδα! Παρά τις 3...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση