ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 510 ευρώ ο μισθός της νέας γενιάς
510 ευρώ ο μισθός της νέας γενιάς Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 09:21

510 ευρώ ο μισθός της νέας γενιάς! Σε εξαΰλωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και πλήρη ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων οδηγεί το πακέτο των μέτρων που περιλαμβάνεται στο νέο Μνημόνιο, το οποίο αποτελεί διαβατήριο για την εξασφάλιση του δανειακού προγράμματος ύψους τουλάχιστον 130 δισ. ευρώ αλλά και την υλοποίηση του PSI.

Μετά την γενιά των 700 ευρώ, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας έως 25 ετών θα αμείβονται με μικτές αποδοχές 510,94 ευρώ!!!

Την ίδια στιγμή περίπου 350.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με βάση τους κατώτατους μισθούς τις Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 22%, ενώ δεν θα υπάρξει καμία απολύτως «αυτόματη» αύξηση (λόγω πολυετίας) «μέχρις ότου μειωθεί η ανεργία κάτω από το 10%». Μάλιστα στην «πρέσα» θα τεθεί και το επίδομα αφού από τα 461,50 θα διαμορφωθεί στα 359,97 ευρώ.

Τα παραπάνω μέτρα λαμβάνονται στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, με στόχο τη μείωση κατά 15% του εργασιακού κόστους και της καλπάζουσας ανεργίας (προσεγγίζει το 20%) η νέα δανειακή σύμβαση.

Τα μέτρα που θα υιοθετηθούν έχουν ως εξής:

1. Mείωση του κατώτατου μισθού της EΓΣΣE κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

2. Eπιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).

3. «Πάγωμα» του κατώτατου μισθού στα νέα επίπεδα, μετά τη μείωση, έως το τέλος του Προγράμματος, δηλ. έως το 2015.

4. «Πάγωμα» ωριμάνσεων από κάθε αιτία μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

5. Kατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί και για την τελική απόφαση λαμβάνεται υπ' όψιν η οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

6. Mέγιστη διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων στα τρία χρόνια, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα καταγγελίας και διεκδίκησης μισθολογικών αυξήσεων.

7. Διατήρηση στη ζωή έως ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος όσων συλλογικών συμβάσεων έχουν κλείσει 24 (ή περισσότερο) μήνες.

8. Mείωση του χρόνου της μετενέργειας από 6 μήνες σε 3. Mετά τη λήξη της μετενέργειας, εάν δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση, ως βάση υπολογισμού του μισθού θεωρείται ο βασικός μισθός της σ.σ.ε. και τα μόνα επιδόματα που διατηρούνται είναι η αρχαιότητα (ωριμάνσεις), οικογενειακό, σπουδών και ανθυγιεινό.

9. Kατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις εταιρείες (ΔEKO, τράπεζες) μέσα από τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.


Περικοπές σε συντάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έως τώρα δεν έχει καθοριστεί ο ακριβής τρόπος εξεύρεσης των 300 εκατ. ευρώ μέσω της περικοπής συντάξεων. Πάντως είναι βέβαιο ότι θα μπει «μαχαίρι» τόσο σε κύριες, όσο και σε επικουρικές. Όπως προέβλεπε το προμνημόνιο θα μειωθούν κατά 15% οι κύριες συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών και 7% για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ αναδρομικά μάλιστα από 1.1.2012.

Οι επικουρικές, αναμένεται να μειωθούν κατά 15% μεσοσταθμικά. Σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση εκτιμάται ότι θα αγγίξει και το 40%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και την οικονομική κατάσταση κάθε ταμείου. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έγινε δεκτή τελικά η πρόταση της ΝΔ, η οποία τελικά φέρεται να συμφώνησε- για προστατευτικό πλαφόν στα 300 ευρώ ή το πλαφόν είναι στα 150 ευρώ.

Όσον αφορά τα ποσά των εφάπαξ έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες, για την περικοπή τους στα ελλειμματικά ταμεία (συζητείται ακόμη και μείωση 30%).

Πηγή: http://www.real.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

36% των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας προτίθεται να απολύσει

36% των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας προτίθεται να απολύσει. Η ...

Περισσότερα...

82 δισ. ευρώ «αναζητούν» παραλήπτη

82 δισ. ευρώ «αναζητούν» παραλήπτη! Αδιάθετα εν μέσω οικονομικής...

Περισσότερα...

875.000$ για την ιδέα 'Βρήκα δουλειά' του Facebook

875.000 ??????? ????????? ????????? ????????? ???? ???? '????? ??????? ?? ?? ??????? ??? Facebook'.   Μέσω...

Περισσότερα...

5.000 στρέμματα σε νέους, αγροτικό επιχειρείν

5.000 στρέμματα σε νέους, αγροτικό επιχειρείν! Η Τράπεζα...

Περισσότερα...

3 δαπάνες που δεν καλύπτουν τα ταμεία πάνε αφορολόγητο!

3 δαπάνες που δεν καλύπτουν τα ταμεία συμπεριλαμβάνονται στο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση