ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 600 εκ. θέσεις εργασίας για την παγκόσμια ανάκαμψη
600 εκ. θέσεις εργασίας για την παγκόσμια ανάκαμψη Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 10:35

600 εκ. θέσεις εργασίας για την παγκόσμια ανάκαμψη! Ζοφερές εμφανίζονται οι προοπτικές για την απασχόληση σε όλο τον κόσμο καθώς θα χρειαστεί να δημιουργηθούν περίπου 600 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα σε μια δεκαετία προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ).

"Παρά τις σκληρές προσπάθειες των κυβερνήσεων, η κρίση της απασχόλησης δεν σημειώνει κάμψη. Ένας στους τρεις εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περίπου 1,1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, είναι άνεργοι ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΔΓΕ), Χουάν Σομαβία.

Αυτό που απαιτείται είναι "η δημιουργία θέσεων εργασίας στην πραγματική οικονομία να γίνει η βασική προτεραιότητα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ αυτές οι θέσεις εργασίας θα πρέπει να προέρχονται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα. Η Οργάνωση ζητά από τους πολιτικούς "να ενεργήσουν με αποφασιστικό και συντονισμένο τρόπο για να περιορίσουν τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις που φρενάρουν τους ιδιώτες επενδυτές, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να μπορέσει να θέσει ξανά σε κίνηση τη βασική μηχανή δημιουργίας θέσεων εργασίας".

Το 2011 οι άνεργοι σε όλο τον κόσμο έφτασαν τα 200 εκατομμύρια, αριθμός "ρεκόρ", όπως τον χαρακτήρισε ο Χουάν Μανουέλ Σαλασάρ, διευθυντής της ΔΟΕ αρμόδιος για θέματα εργασίας. Ο αριθμός αυτός μεγαλώνει περισσότερο αν συμπεριληφθούν και τα 27 εκατομμύρια των "αποθαρρυμένων εργαζομένων", δηλαδή όσων εγκατέλειψαν οικειοθελώς τον κόσμο της εργασίας γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν δουλειά. Πρόκειται κυρίως για νέους που ξανάρχισαν τις σπουδές τους αφού προηγουμένως είχαν ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευσή τους.

Κάθε χρόνο, 40 εκατομμύρια άνθρωποι εντάσσονται στη στρατιά των ανέργων. Για το 2012 η ΔΟΕ προβλέπει ότι ο αριθμός των ανέργων θα είναι αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια, ακόμη και 4, εάν η παγκόσμια ανάπτυξη πέσει κάτω από το 2%. Αντιθέτως, εάν η ευρωζώνη κατάφερνε να επιλύσει γρήγορα την κρίση χρέους, οι άνεργοι σε παγκόσμιο επίπεδο θα μειώνονταν κατά 1 εκατομμύριο.

Τα θύματα της ανεργίας είναι κυρίως οι νέοι. Το 2011, 74 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-24 ετών ήταν χωρίς δουλειά, έναντι 70 εκατομμυρίων το 2007.

Η ΔΟΕ αποκαλύπτει ακόμη ότι 900 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας που ορίζει η Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή με λιγότερα από 2 δολάρια ημερησίως. Πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση του 2008 οι "φτωχοί" εργαζόμενοι ήταν 55 εκατομμύρια λιγότεροι. Οι μισοί από αυτά τα 900 εκατομμύρια ανθρώπους ζουν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα.

Πηγή: http://www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

16,92% αύξηση στις εξαγωγές ελαιολάδου

16,92% αύξηση στις εξαγωγές ελαιολάδου! Κατά 16,92% αυξήθηκαν οι...

Περισσότερα...

30 δις ευρώ για τράπεζες αλλά υπό τον πλήρη έλεγχο Τρόικας!

30 δις ευρώ για τράπεζες αλλά.. υπό τον πλήρη έλεγχο της Τρόικας! Το...

Περισσότερα...

5,6 εκ. ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας

5,6 εκ. ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας!Συνολικά κεφάλαια...

Περισσότερα...

1.000 φωτοβολταϊκά απειλούνται από την ''έκλειψη'' ρευστότητας!

1.000 φωτοβολταϊκά απειλούνται από την ''έκλειψη'' ρευστότητας! Το...

Περισσότερα...

80% φθηνότερα οι ηλεκτρονικές αγορές!

Σημαντικό έδαφος, έναντι των παραδοσιακών καταστημάτων,...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση