ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 50% μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης
50% μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 10:08

50% μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης! Η αύξηση του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα έχει επιφέρει μείωση κατά 17% της κατανάλωσης στην αγορά για το α' εξάμηνο του έτους, ενώ και οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων για το 2011 εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 12,1%.

Μετά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τορπιλίζεται... και ο κρατικός από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης, ανατίμηση την οποία έχει προκαλέσει η εκτόξευση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης και σύμφωνα με αυτά οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν πέσει μέχρι 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Οι μεγαλύτερες μειώσεις διαπιστώνονται στην περιφέρεια και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που έφερε ο πρόεδρος της ΟΒΕ: «Στο Νευροκόπι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης συρρικνώθηκαν στους 10 από τους 650», ενώ στην Αττική η μείωση είναι 25%.

Επιπλέον, στην ΟΒΕ φτάνουν μηνύματα από τους πρατηριούχους της περιφέρειας, σύμφωνα με τα οποία οι κάτοικοι προσφεύγουν στη λύση της υλοτομίας, δηλαδή με απλά λόγια κόβουν ή αγοράζουν ξύλα και θερμαίνονται με σόμπες.

Η αύξηση του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα έχει επιφέρει μείωση κατά 17% της κατανάλωσης στην αγορά για το α' εξάμηνο του έτους, ενώ και οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων για το 2011 εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 12,1%. Τα χειρότερα, όμως, έρχονται από το 2012, οπότε και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέβει στο 1,50 ευρώ από 93 με 97 λεπτά το λίτρο, λόγω της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το ντίζελ κίνησης. Ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει την είσπραξη επιπλέον φόρων 269 εκατ. ευρώ από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Οι βενζινοπώλες θεωρούν ότι αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί, καθώς δεν πρόκειται να σημειωθεί η κατανάλωση των 620.000 χιλιόλιτρων.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

100.000 οι τουρίστες κρουαζιέρας τον Ιούλιο

100.000 οι τουρίστες κρουαζιέρας τον Ιούλιο! Τη σημαντική αύξηση που...

Περισσότερα...

3 ιδέες για να κερδίσουμε χρήματα μέσω Internet

3 ιδέες για να κερδίσουμε χρήματα μέσω Internet!. Μπορούμε να βγάλουμε...

Περισσότερα...

10% απόκλιση μισθών στις επιχειρησιακές συμβάσεις!

10% ???????? ?????? ???? ?????????????? ????????? ??? ??? ?????? ?????? ????????? ??????? ???????? ?? ????? ? ??????...

Περισσότερα...

2 σουβλατζίδικα τη μέρα άνοιγαν το 2011

2 σουβλατζίδικα τη μέρα άνοιγαν το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία της...

Περισσότερα...

5,4 δισ. ευρώ το μήνα έλλειμα!

5,4 δισ. ευρώ το μήνα έλλειμα!Βροχή θα αρχίσουν να έρχονται τα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση