ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 1 εκατ. οι άνεργοι στη Βρετανία
1 εκατ. οι άνεργοι στη Βρετανία Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 09:54

1 εκατ. οι άνεργοι στη Βρετανία! Ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία μιλώντας για πρωτόγνωρο αριθμό τα τελευταία 19 χρόνια σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας (ONS). Σημειωτέον είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των ανέργων μεταξύ των νέων σπάει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Ο αριθμός των ανέργων νέων (16-24 ετών) αυξήθηκε κατά 67.000 την περίοδο αυτή, αυξάνοντας το ποσοστό ανεργίας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στο 21,9%, ποσοστόπου αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Τους 286.000 αγγίζει ο συνολικός αριθμός των ανέργων νέων . Πρόκειται κυρίως για νέους που σπουδάζουν και αναζητούν μερική απασχόληση.

Ο αριθμός του συνόλου των ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 129.000, στα 2,62 εκατ. το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο--ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από το 1994. Το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 8,3%, που είναι το υψηλότερο από το 1996.

Τα δεδομένα καταδεικνύουν παράλληλα ότι η μακροπρόθεσμη ανεργία επίσης αυξήθηκε και ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι είναι εκτός της αγοράς εργασίας για πάνω από ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 31.000, φθάνοντας τους 868.000. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να ωθήσουν διάφορες ομάδες, συνδικάτα κ.ά. να πιέσουν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον επέρριψε την κύρια ευθύνη για την αύξηση της ανεργίας στην κρίση στην ευρωζώνη. «Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν έως ποιου σημείου η οικονομία μας πλήττεται από την κρίση στην ευρωζώνη», επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας Κρις Γκρέιλινγκ, καλώντας τους «ευρωπαίους εταίρους μας. . . να δράσουν με κατεπείγοντα τρόπο».

Πηγή: http://www.newscode.gr/

 

Δείτε ακόμα...

80 χρονών γίνεται το Άνθος Αραβοσίτου!

80 χρονια συμπλήρωσε η πρώτη παιδική κρέμα που παράχθηκε...

Περισσότερα...

4 "όπλα" κατά της φοροδιαφυγής

Τέσσερα "όπλα" κατά της φοροδιαφυγής! Άλλα τέσσερα νέα "όπλα"...

Περισσότερα...

1 στις 5 επιχειρήσεις διοικείται από γυναίκα

1 ???? 5 ???????????? ?????????? ??? ???????! ??? ???? ????? ???????????? ???? ?????? ???? ??????? ?????????? ????...

Περισσότερα...

5 ευαγγέλια της πετυχημένης επιχειρηματικότητας!

5 ευαγγέλια της πετυχημένης επιχειρηματικότητας! Το πρόβλημα...

Περισσότερα...

3 τρισ. θα αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή

3 τρισ. θα αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή! Στα 3 τρισ. ευρώ...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση