ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 90% των καταναλωτών άλλαξε αγοραστικές συνήθειες
90% των καταναλωτών άλλαξε αγοραστικές συνήθειες Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 08:58

90% των καταναλωτών άλλαξε αγοραστικές συνήθειες! Εννέα στους δέκα 10 καταναλωτές, άλλαξαν αγοραστικές συνήθειες, λόγω κρίσης, ενώ το 27,54% των καταναλωτών δηλώνουν ότι ψάχνουν, τα ίδια προϊόντα, με χαμηλότερη τιμή, σε άλλα καταστήματα, για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, το 27,03% στράφηκαν, σε προϊόντα, που παράγει το supermarket (ιδιωτικής ετικέτας) και το 24,49% των καταναλωτών δηλώνουν ότι αγοράζουν, μόνο τα απαραίτητα, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) για τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών.

Τα νέα μέτρα λιτότητας έχουν προκάλεσει αγωνία και ασφυξία στους καταναλωτές οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν και να κάνουν τις απαραίτητες αγορές, όσο πιο οικονομικά γίνεται..

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα προαναφερόμενα ποσοστά δείχνουν ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών, στην Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές αλλαγές, στον τρόπο, που αγοράζει τα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Όμως, το 72,97% εξακολουθεί να αγοράζει τις επώνυμες μάρκες, που αγόραζε και δεν έχει κάνει το σημαντικό βήμα της αλλαγής της μάρκας των προϊόντων, για να δώσει μήνυμα, στους προμηθευτές.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο χρόνος, που δαπανούν οι καταναλωτές, για τα ψώνια, είναι μικρός. Το 69,10% των καταναλωτών ψωνίζει μια φορά την εβδομάδα, ή μια φορά στις 15 μέρες, ή μια φορά το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αγοράζει αρκετά προϊόντα. Και, όμως, μόνο το 12,96% δαπανά πάνω από μια ώρα.

Το ποσοστό αυτό είναι περίπου ίδιο με το ποσοστό των καταναλωτών (13,14%), που προετοιμάζει κατάλογο με τα προϊόντα, που χρειάζεται, στο σπίτι, αγοράζει αυτά τα προϊόντα και καταγράφει τις τιμές τους. Δηλαδή, πολύ μικρός αριθμός καταναλωτών ψάχνει, όσο πρέπει, τα προϊόντα και τις αγορές του.

Πως αντιλαμβάνεται το 90% περίπου των καταναλωτών την αύξηση τιμής, για να αντιδράσει; Η τιμή μονάδας είναι γνωστή, σε περίπου 6 στους 10 καταναλωτές. Όμως, μόνο οι 3 στους 10 καταναλωτές τη χρησιμοποιούν, πάντοτε, για να συγκρίνουν τιμές ομοειδών προϊόντων.

 


 

Δείτε ακόμα...

2,47 δισ.δολάρια εισπράξεις για το Avatar!

2,47 δισ.δολάρια εισπράξεις έχει κάνει παγκοσμίως η ταινία του...

Περισσότερα...

35 λεπτά χρειάστηκαν για ίδρυση εταιρείας!

30 λεπτά για ίδρυση εταιρείας! Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής...

Περισσότερα...

3 δις δολλάρια επενδύσεις στη Ρωσία η Coca-Cola

3 ??? ???????? ?????????? ??? ????? ? Coca-Cola! ? Coca-Cola ????????? ?? ????????? 3 ??? ??????? ??????? ??? ????? ???...

Περισσότερα...

406 τράπεζες έχουν πτωχεύσει στις ΗΠΑ από το 2008

406 τράπεζες έχουν πτωχεύσει στις ΗΠΑ από το 2008! Σε 406 ανέρχονται οι...

Περισσότερα...

13 χρόνια μετά κυκλοφορεί ξανά το Duke Nukem Forever

13 χρόνια μετά κυκλοφορεί επιτέλους το Duke Nukem Forever. Η έκδοση του...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση