ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 12 εκατ. τουρίστες ήρθαν φέτος με... αεροπλάνα και βαπόρια
12 εκατ. τουρίστες ήρθαν φέτος με... αεροπλάνα και βαπόρια Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 08:35

12 ????. ????????? ????? ????? ??... ????????? ??? ???????! ?? ????? ????????? ????????????? ??? ?????????? ??? 10,33 ????. ?????????, ??? ? ?????????? ????? ??? ????? ??? ?????? ??????? ??? ?? ?????.

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινείται όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα , λίγο πριν την εκπνοή της τουριστικής περιόδου δημιουργώντας νέα δεδομένα για τη νέα τουριστική χρονιά.

Την "απογείωση" του ελληνικού τουρισμού φανερώνουν τα πρόσφατα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, όπου στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 10.33 εκατομμύρια αλλοδαποί επισκέπτες επέλεξαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα 911.536 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι (αύξηση 9,67%), ιδιαίτερα σημαντικό νούμερο, στο οποίο δεν συνυπολογίζονται οι αφίξεις τουριστών, μέσω των οδικών αρτηριών αλλά και της θαλάσσιας οδού.

Ο κλάδος της ξενοδοχείας, που απορροφά και μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων κινείται στις περισσότερες των περιπτώσεων με διψήφιο ποσοστά αυξήσεων στις διανυκτερεύσεις, όπως και στα έσοδα. Ενδεικτικό της δυναμικής με την οποία κινήθηκε εφέτος το τουριστικό ρεύμα το καλοκαίρι, είναι το γεγονός ότι ακόμα και στον προορισμό της Αθήνας τον Αύγουστο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής σημείωσαν άνοδο 1,13%, όταν οι περισσότεροι προέβλεπαν καταβαράθρωση του προορισμού.

Την ίδια στιγμή ακόμα στο κλάδο της κρουαζιέρας, που ακόμα δεν έχει ξεδιπλώσει τις δυνατότητες του πλήρως, οι επιβάτες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ανήλθαν το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου εφέτος σε 1.611.429 (αύξηση 28,6% σε σχέση με πέρυσι), εκ των οποίων οι transit επιβάτες ανήλθαν σε 1.309.681 (αύξηση 37,5%), έναντι του 2010.

Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τα ελληνικά λιμάνια σε ότι αφορά τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων μόνο αισιόδοξα είναι.

Το αυξητικό ρεύμα που καρπώνεται εφέτος ο ελληνικός τουρισμός δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει θετικά και την επισκεψιμότητα των μουσείων, όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στους αρχαιολογικούς χώρους παρατηρείται τον Ιούνιο αύξηση των επισκεπτών κατά 14,1%, καθώς και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 11,4%. Το α΄ εξάμηνο, καταγράφεται αύξηση 10,1% στους επισκέπτες και αύξηση 10,1% στις εισπράξεις.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63447371

 

 

Δείτε ακόμα...

3,95 δισ. ευρώ το κόστος της ανεργίας

3,95 δισ. ευρώ το κόστος της ανεργίας! Παρά τις δυσκολίες...

Περισσότερα...

6 παγίδες στο δρόμο προς την ανάκαμψη της Ελλάδας

6 παγίδες στο δρόμο προς την ανάκαμψη της Ελλάδας. Δεκάδες...

Περισσότερα...

19,5% μειώθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών προϊόντων

19,5% μειώθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών προϊόντων με τη συνολική...

Περισσότερα...

122.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

122.000 ανέρχονται οι οικιακοί καταναλωτές και μικρομεσαίοι...

Περισσότερα...

16 λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές

16 λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές! Δεκαέξι διαχρονικές...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση