ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 900.000 ευρώ αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω τροχαίου!
900.000 ευρώ αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω τροχαίου! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 13:23

900.000 ευρώ αποζημίωση από το Δημόσιο για ευθύνη σε τροχαίο! Εξαιρετικά υψηλές αποζημίωσεις θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο για κάθε τροχαίο στο οποίο χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά ο οδηγός ή συνεπιβάτες λόγω πρόσκρουσης του οχήματος σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε αποζημίωση 900.000 ευρώ σε οικογένεια θύματος τροχαίου, αφού έκρινε πώς «το Δημόσιο ευθύνεται σε κάθε περίπτωση τέτοιου τροχαίου γιατί όφειλε να απαγορεύσει την παράνομη εγκατάσταση της διαφημιστικής πινακίδας ή να την απομακρύνει άμεσα, ώστε να μην πέσει πάνω της κανένα όχημα.»

Μάλιστα το κράτος υποχρεούται αποζημίωσης, ανεξάρτητα από το αν το όχημα κινούνταν με μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη ταχύτητα ή έκανε προηγουμένως επικίνδυνους ελιγμούς, αφού ο τραυματισμός ή ο θάνατος δεν οφείλεται στις ενέργειες αυτές, αλλά στην πρόσκρουση στην τσιμεντένια βάση που δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Στην περίπτωση του τροχαίου, στο οποίο σκοτώθηκε συνεπιβάτης 18 ετών που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε στο Δημόσιο να καταβάλει σε 5 συγγενείς του χρηματική ικανοποίηση 900.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη στενοχώρια και την ψυχική οδύνη. Ανάλογη αποζημίωση αναμένεται να επιδικαστεί και για δεύτερο θύμα της ίδιας σύγκρουσης, που καθόταν επίσης πίσω και δεν μπόρεσε να προφυλαχθεί κατά την πρόσκρουση. Τ

ο δικαστήριο επισήμανε ότι η πινακίδα πακτωμένη με τσιμεντένια βάση, τοποθετήθηκε παράνομα στη νησίδα ασφαλείας της Λ. Βουλιαγμένης, χωρίς να ζητηθεί άδεια του οικείου δήμου (Αγ. Δημητρίου). Έκρινε ότι σωστά αξιώνεται αποζημίωση από το Δημόσιο, καθώς έχει αυτοτελή υποχρέωση, παράλληλα με τον δήμο να «απομακρύνει» την παράνομη εγκατάσταση.

Πηγή: http://tvxs.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

10.000 αποσκευές χάνονται καθημερινά στην Ε.Ε.

  10.000 αποσκευές χάνουν καθημερινά οι αεροπορικές εταιρείες...

Περισσότερα...

875.000$ για την ιδέα 'Βρήκα δουλειά' του Facebook

875.000 ??????? ????????? ????????? ????????? ???? ???? '????? ??????? ?? ?? ??????? ??? Facebook'.   Μέσω...

Περισσότερα...

175 εταιρείες ζήτησαν να μπουν στο άρθρο 99 το 2012

175 εταιρείες ζήτησαν να μπουν στο άρθρο 99 το 2012! Στοιχεία για...

Περισσότερα...

1 τετράκις γεν το χρέος της Ιαπωνίας!

1 τετράκις γεν το χρέος της Ιαπωνίας! Νέο ρεκόρ για το δημόσιο...

Περισσότερα...

400 εκατ. ευρώ από τον "ιατρικό τουρισμό" στην Ελλάδα

400 εκατ. ευρώ από τον "ιατρικό τουρισμό" στην Ελλάδα! Ο κλάδος του...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση