ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 41% των φοιτητών σκέφτονται τη δουλειά στο εξωτερικό
41% των φοιτητών σκέφτονται τη δουλειά στο εξωτερικό Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 24 Μαϊου 2011 09:29

41% ??? ???????? ??? ?? 49% ??? ??????? ???? ?????????? ?? ??????????? ??????? ??? ?????????. ???? ??? ??????????, ?????????? ? ????? ???????.

Μπορεί οι δρόμοι τους να είναι διαφορετικοί, φαίνεται όμως πως μοναδική διέξοδος για όλους, σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, αποτελεί η μετανάστευση. Το 41% των φοιτητών σκέφτεται πολύ σοβαρά την πιθανότητα να μετακινηθεί σε χώρα του εξωτερικού, προκειμένου να βρει εργασία, ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 49% στην περίπτωση των άνεργων νέων. Οσο για τους εργαζόμενους; Ζουν σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας και ανασφάλειας, καθώς 7 στους 10 φοβούνται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να χάσουν την εργασία τους.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα σχετικά με τους νέους, την εκπαίδευση και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO για λογαριασμό του Athenian College. Η έρευνα διενεργήθηκε με τη συμμετοχή 500 νέων, ηλικίας 18 έως 30 ετών, που διαμένουν στο λεκανοπέδιο Αττικής και σπουδάζουν (σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ή κολέγια), εργάζονται ή είναι άνεργοι. Από την έρευνα, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, προκύπτουν τα εξής:

Φοιτητές: Ο ένας στους τρεις νέους (32,3%) από όσους σπουδάζουν φοβάται ότι η οικονομική κρίση θα τους οδηγήσει στην ανάγκη να διακόψει τις σπουδές του. Παράλληλα, σχεδόν οι δύο στους τρεις (58%) ανησυχούν ότι λόγω της οικονομικής στενότητας δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) επίπεδο. Σε ό,τι αφορά το εργασιακό τους μέλλον, σχεδόν οι μισοί (41%) σκέφτονται να το αναζητήσουν στο εξωτερικό. Το 18% είναι αναποφάσιστο και το 41% απορρίπτει την ιδέα της μετανάστευσης.

Ανεργοι: Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες. Οι μισοί (49%) δήλωσαν πρόθυμοι να αποκτήσουν πρόσθετα εφόδια μέσω κατάρτισης, αλλά δεν μπορούν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ετσι, ο ένας στους δύο (49%) σκέφτεται να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό.

 

Δείτε ακόμα...

7,24% ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου στην Ινδία

7,24% ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου στην Ινδία! Απρόσμενη πτώση...

Περισσότερα...

35 λεπτά χρειάστηκαν για ίδρυση εταιρείας!

30 λεπτά για ίδρυση εταιρείας! Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής...

Περισσότερα...

10,8 τρις δολάρια κόστισε η 'κρίση'

10,8 τρις δολάρια κόστισε η παγκόσμια πιστωτική κρίση στις...

Περισσότερα...

2,7 εκατομμύρια ανέρχονται οι συνταξιούχοι

2,7 εκατομμύρια ανέρχονται οι συνταξιούχοι! Σε 2,707 εκατομμύρια...

Περισσότερα...

6 εκ. ευρώ ελάχιστο Εγγυητικό Κεφάλαιο έχουν οι ασφαλιστικές επιχείρησείς στην Ελλάδα

6.000.000 ευρώ είναι το ελάχιστο Εγγυητικό Κεφάλαιο που υποχρεούται...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση