ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 200 προσωπικότητες υπέρ της διαγραφής του χρέους!
200 προσωπικότητες υπέρ της διαγραφής του χρέους! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 11:13

200 προσωπικότητες υπέρ της διαγραφής του χρέους! Πάνω από 200 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Νόαμ Τσόμσκι και ο Κεν Λοόουτς, υπογράφουν το κείμενο έκκλησης για δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ανοιχθούν τα βιβλία του δημόσιου χρέους.

Το χρέος είναι θηλειά στο λαιμό των απλών ανθρώπων. Είναι γόρδιος δεσμός και οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται, κόβονται.

Το θέμα της δίκαιης ρύθμισης του χρέους και της διαγραφής μέρους αυτού, είναι κάτι που ανέδειξε πρόσφατα η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία εργάζεται πάνω στο ζήτημα μαζί με τον καθηγητή Οικονομικών στη σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κ. Λαπαβίτσα, αλλά και προσωπικότητες που μετέχουν στο «Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς».

Το κείμενο που θα δοθεί προσεχώς στη δημοσιότητα υπογράφουν από το εξωτερικό ο Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασσαχουσέττης (MIT) Νόαμ Τσόμσκι, ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ο πρώην βουλευτής των Βρετανών Εργατικών Τόνι Μπεν, πρώην υπουργοί από τον Ισημερινό (όπου δημιουργήθηκε αντίστοιχη επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους), βουλευτές και ευρωβουλευτές από την ΕΕ.

Στην πρωτοβουλία μετέχουν και Έλληνες βουλευτές, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, κ.ά. Μεταξύ αυτών είναι οι βουλευτές κ. Π. Λαφαζάνης και κυρία Σοφία Σακοράφα, ο ομότιμος καθηγητής Νομικής και ακαδημαϊκός κ. Γιώργος Κασιμάτης, οι οικονομολόγοι-πανεπιστημιακοί κ. Κώστας Βεργόπουλος και Κ. Λαπαβίτσας.

Μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, όπως ο συνταγματολόγος κ. Γ. Κατρούγκαλος, επεσήμαναν σε συνέντευξη Τύπου, ότι υπάρχει η δυνατότητα της μη αποπληρωμής του χρέους με επίκληση των καταστροφικών συνεπειών για την κοινωνική συνοχή που έχει η εξυπηρέτησή του.

Στόχος της επιτροπής, όπως ανέφεραν μέλη της σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, είναι αρχικά να κατανοήσει ο ελληνικός λαός γιατί και με ποιους τρόπους διαμορφώθηκε το χρέος.

Η επιτροπή θα είναι διεθνής, εκτός από το κινηματικό κομμάτι, τους καλλιτέχνες, πολιτικούς, καθηγητές κλπ θα αποτελείται από ορκωτούς λογιστές του χρέους και των δημόσιων οικονομικών, νομικούς οικονομολόγους, και η πρωτοβουλία επιδιώκει να αποκτήσει "κάτω από το βάρος της κοινωνικής πίεσης", όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πλήρη πρόσβαση στις συμβάσεις δημόσιου χρέους των τελευταίων 4 δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων ομολόγων, και κάθε μορφής διμερών κρατικών υποχρεώσεων, σε εκθέσεις και στοιχεία προϋπολογισμών, πρόσβαση σε συμβάσεις και συνάψεις δανείων, τα οποία δυστυχώς όπως ανέφερε δεν δίνονται ούτε στη Βουλή.

 

Δείτε ακόμα...

18.000 τουρίστες κρουαζιερό- πλοιων στη Σαλονίκη!

18.000 τουρίστες κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη! Περισσότεροι...

Περισσότερα...

9,2 δισ. ευρώ στην αγορά το 2010!

9,2 δισ. ευρώ στην αγορά το 2010! Πρόκειται για ένα πακέτο...

Περισσότερα...

7,5% επιτόκιο από τις τράπεζες στις καταθέσεις προθεσμίας!

7,5% επιτόκιο στις καταθέσεις προθεσμίας! Υψηλά επιτόκια στις...

Περισσότερα...

358.000 οι φορολογικές υποθέσεις που ''λιμνάζουν''

358.000 οι φορολογικές υποθέσεις που ''λιμνάζουν''! Σε πάνω από 358.000...

Περισσότερα...

8,6 δισ. δολάρια κέρδη κατέγραψε η Coca- Cola το 2011

8,6 ???. ??????? ????? ????????? ? Coca- Cola ?? 2011! ?????- ????? ????? 8,6 ??????????????? ???????? (6,6 ???. ????)...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση