ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 40% των πλουσίων ανθρώπων από τις «νέες τίγρεις»
40% των πλουσίων ανθρώπων από τις «νέες τίγρεις» Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 21:39

4 από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου το 2010, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, προέρχονταν από τις «νέες τίγρεις» της οικονομίας: την Ινδία, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι ανάμεσα στους 97 καινούργιους δισεκατομμυριούχους του 2010, οι 62 προέρχονταν από τη νοτιοανατολική Ασία –και οι 27 εξ αυτών από την Κίνα. Ως επί το πλείστον είναι αυτοδημιούργητοι και όχι κληρονόμοι οικογενειακής περιουσίας, ενώ οι δραστηριότητές τους ποικίλλουν από επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου έως λιπάσματα και θιβετιανά ιάματα.

Η Κίνα διαθέτει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους εκτός ΗΠΑ, καθώς μετρά 89, ενώ η συμβολή της Ρωσίας είναι 62 άτομα. Η ζωηρή επίδοση των αγορών, το ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα, η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και η ανατίμηση του γουάν προς το δολάριο θεωρούνται βασικοί παράγοντες «ευδοκίμησης» των δισεκατομμυριούχων στη χώρα, κατά τον Ζου Ζιανγκόνγκ, αρχισυντάκτη του κινεζικού Forbes. Πάντως, υπάρχει ακόμη ένας αδιευκρίνιστος αριθμός δισεκατομμυριούχων με μη εισηγμένες εταιρείες, όχι μόνο στην Κίνα αλλά στην Ασία γενικότερα, ο οποίος μένει να καταμετρηθεί.

Η τάση αυτή αναμένεται να επιταχυνθεί, καθώς -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard Chartered- η Κίνα θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου το 2020, εξοβελίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πρώτη θέση. Μία δεκαετία αργότερα, το 2030, θα είναι διπλάσια από την αμερικανική οικονομία. Η οικονομική της παραγωγή θα ισοδυναμεί με το 24% της παγκόσμιας, όταν πέρυσι το ποσοστό της έφθανε μόλις το 9%.

Παράλληλα, θα εντείνεται και η επιρροή της Ινδίας: όπως προβλέπεται, μέχρι το 2050 η Ινδία θα φιλοξενεί τις 10 από τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες αστικές περιοχές του πλανήτη, με 700 εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται προς αυτές.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

49 δισ. οι θυσίες των Ελλήνων την περίοδο 2010-2012

49 ???. ?? ?????? ??? ??????? ??? ??????? 2010-2012!?? ?? ?????? «????? ?????????? ?????????? ??? ?? ?? ???????????»,...

Περισσότερα...

6.628.000.000 ευρώ ''φέσια'' από το Δημόσιο!

6.628.000.000 ευρώ ''φέσια'' από το Δημόσιο! Στα 6,628 δισ. ευρώ έχουν φτάσει...

Περισσότερα...

1 τρισ. δολάρια τα έσοδα απο τον online τουρισμό

1 τρισ. δολάρια τα έσοδα απο τον online τουρισμό! Στο ένα τρις δολάρια...

Περισσότερα...

2.000 απολύσεις στη γερμανική Karstadt

2.000 απολύσεις στη γερμανική Karstadt! Η γερμανική αλυσίδα...

Περισσότερα...

3 δισ. ετησίως το έλλειμμα στο ισοζύγιο φαρμάκων

3 ???. ??????? ?? ???????? ??? ???????? ????????! ??????? ???????????? ???????? ???????? ???? ????? ??? ???????? -???...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση