ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 400.000 δάνεια προς ρύθμιση το 2011!
400.000 δάνεια προς ρύθμιση το 2011! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 09:33

400.000 δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες δρομολογούνται για ρύθμιση μέσα στο 2011, όπως εκτιμούν τα τραπεζικά στελέχη.

Μάλιστα, από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι τράπεζες, προκύπτει ότι το 10% των στεγαστικών και πάνω από το 20% των καταναλωτικών δανείων πάει σε ρύθμιση, καθώς τα νοικοκυριά προσπαθούν να μειώσουν τις μηνιαίες καταβολές προς τις τράπεζες.

Και όλα αυτά την ώρα που οι καθυστερήσεις εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά και αναμένεται να αγγίξουν το 12% φέτος (από 10% πέρυσι) με τα κόκκινα δάνεια να ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ.

Το 2010 ρυθμίστηκαν 250.000 δάνεια νοικοκυριών και 50.000 επιχειρηματικά το ύψος των οποίων ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ, αναφέρει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και ταυτόχρονα χαρακτηρίζει ως «αβάσιμα» τα όσα υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ότι δηλαδή οι τράπεζες είναι απρόθυμες να ανταποκριθούν στις αιτήσεις των δανειοληπτών που ζητούν να υπαχθούν στον νόμο για τη ρύθμιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Οι τραπεζίτες παραδέχονται ότι καθημερινά «βομβαρδίζονται» από αιτήματα για ρυθμίσεις δανείων και πιστωτικών καρτών και, όπως λένε, πολύ πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος για τους υπερχρεωμένους, εφάρμοσαν ειδικά προγράμματα για συγκεκριμένες κατηγορίες δανειοληπτών, όπως για παράδειγμα τους δημοσίους υπαλλήλους (λόγω της περικοπής των αποδοχών τους) και τους άνεργους, δίνοντας «ανάσα» μέσα από την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων, τον υποδιπλασιασμό των δόσεων, ή ακόμα και την άτοκη εξυπηρέτηση του δανείου.

Περισσότερες από 25.000 αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό έχουν κατατεθεί στις τράπεζες από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μέχρι σήμερα. Ας σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι δανειολήπτες έχουν καταθέσει πάνω από 1 αιτήματα.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

90% λιγότερους επισκεπτές λόγω χρέωσης

90% μειώθηκαν οι επισκέπτες του δημοφιλούς ενημερωτικού τόπου των...

Περισσότερα...

800 εκατ. ευρώ αφαίρεση από τους μισθούς στο Δημόσιο

800 εκατ. ευρώ αφαίρεση από τους μισθούς Δημοσίων. Μόνο για το...

Περισσότερα...

10 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ευρωζώνη

10 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ευρωζώνη! Πόνταραν στη...

Περισσότερα...

50% έχασε η μετοχή της ΒΡ λόγω της πετρελαιοκυλίδας

50% έχει χάσει η αξία της μετοχής της ΒΡ από τον περασμένο Απρίλιο,...

Περισσότερα...

6 λύσεις για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ

6 ερωτήσεις - απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση