ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 20% αύξηση μισθών το 2011!!όχι εδώ..στη Βολιβία!
20% αύξηση μισθών το 2011!!όχι εδώ..στη Βολιβία! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 10:20

20% αύξηση μισθών το 2011!!όχι εδώ..στη Βολιβία! Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε χθες Τετάρτη μια σειρά μέτρων, περιλαμβανομένης της αύξησης των μισθών κατά 20% για τους αστυνομικούς, το στρατό, τους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας και της παιδείας το 2011, για να αντισταθμιστεί η μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων, που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στη χώρα των Άνδεων.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία ενός ταμείου στήριξης των αγροτών, ειδικά των φτωχότερων, μια επένδυση 300.000 δολαρίων σε νέες υποδομές υδροδότησης ως τον Ιούλιο, και κρατικές παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της επάρκειας βασικών διατροφικών ειδών όπως το καλαμπόκι.

Ο αντιπρόεδρος Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα δήλωσε ότι η απόφαση για την κατάργηση της επιδότησης της βενζίνης και του ντίζελ ελήφθη διότι η χαμηλή τιμή που ίσχυε στη χώρα προήγαγε το λαθρεμπόριο προς τις γειτονικές χώρες (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Παραγουάη και Περού).

Αναλυτές επισήμαιναν ότι η Βολιβία, εξαγωγός φυσικού αερίου, δεν έχει η ίδια πετρέλαιο και η επιδότηση της στοίχιζε σημαντικά ποσά, ενώ η χαμηλή ιδιοκτησία οχημάτων ιδιωτικής χρήσης στη χώρα σημαίνει ότι η αύξηση θα απορροφηθεί ευκολότερα. Χάρη στις κρατικές επιδοτήσεις οι τιμές παρέμεναν σταθερές τα τελευταία έξι χρόνια. Η τελευταία μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων είχε σημειωθεί το 1991.

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων αναμενόταν να επιτείνει την αύξηση του πληθωρισμού που βρισκόταν περί το 6% στα τέλη του 2010.

Η κυβέρνηση έχει καλέσει τους δήμους να μετατρέψουν τα λεωφορεία που χρησιμοποιούν για τις μαζικές συγκοινωνίες ώστε να μπορούν να κινούνται με φυσικό αέριο, όμως ως σήμερα μόλις το 3% εξ αυτών έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του καυσίμου τροφοδοσίας τους.

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

12 έως 330 ευρώ η μείωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2011

12 έως 330 ευρώ η μείωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2011. Το νέο σύστημα...

Περισσότερα...

56,4 δισ. ευρώ το κόστος των νέων μέτρων στην Ισπανία

56,4 δισ. ευρώ το κόστος των νέων μέτρων στην Ισπανία ! Στα 56,4 δισ....

Περισσότερα...

11 υποψήφιοι επενδυτές για τα τουριστικά λιμάνια

11 υποψήφιοι επενδυτές για την εκμετάλλευση των τουριστικών...

Περισσότερα...

325 εκατ. ευρώ περικοπές!

325 εκατ. ευρώ περικοπές! Πρόωρη "σφαγή" σε επικουρικές συντάξεις...

Περισσότερα...

7 άξονες για το νέο OTE

7 άξονες προτεραιότητας έθεσε ο OTE, προκειμενου να φύγει από τη...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση