ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 7 διέξοδοι για κεφάλαια μέχρι 60.000
7 διέξοδοι για κεφάλαια μέχρι 60.000 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 07:31

7 διέξοδοι για κεφάλαια μέχρι 60.000! Με πληθωρισμό στα επίπεδα του 4% είναι προφανές ότι οι συνηθισμένες καταθέσεις ταμιευτηρίου είναι ελάχιστα ελκυστικές για τους αποταμιευτές. Το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι να διατηρήσουν την αξία των κεφαλαίων τους.

 

Πολλά εναλλακτικά σενάρια προσφέρουν οι τράπεζες για όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει ένα πρόσθετο συνταξιοδοτικό λογαριασμό με μικρές μηνιαίες καταβολές, κάνοντας τη σύνταξη μέρος του επενδυτικού του χαρτοφυλακίου, είτε ακόμη τοποθετώντας στο πρόγραμμα ένα εφάπαξ ποσό ώστε να αποκτήσει άμεσα μια σημαντική εξασφάλιση για τη λήψη στεγαστικών ή επιχειρηματικών δανείων. Ακόμη μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μετατρέψει άμεσα μέρος των αποταμιεύσεων σε μηνιαίο εισόδημα, το οποίο θα λαμβάνει, είτε εφ' όρου ζωής είτε για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της επιλογής του. Ας δούμε ορισμένες διεξόδους:

  • Αν κάποιος θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε ύφεση ξανά, μπορεί να αγοράσει ETF από το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού. Αν μάλιστα επιθυμεί, μπορεί να επενδύσει σε υπεραπόδοση του ευγενούς μετάλλου, αγοράζοντας ETF που ακολουθεί κατά 200% την πορεία του χρυσού.
  • Σε περίπτωση οικονομικής ανάκαμψης, αναμένεται να υπεραποδώσουν μετοχές κυκλικών κλάδων, όπως αυτοί των καταναλωτικών αγαθών, του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας. Παράλληλα, η οικονομική ανάπτυξη θα ενισχύσει τη ζήτηση για πετρέλαιο.
  • Ο επενδυτής μπορεί να επιλέξει ομόλογα της γερμανικής κυβέρνησης ή αμερικανικά, ενώ καλύτερες αποδόσεις προσφέρουν οι τίτλοι σταθερού εισοδήματος της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νορβηγίας.
  • Χάνουν την λάμψη τους τα ακίνητα. Επενδύσεις μικρής διάρκειας όπως η αγορά ακινήτων έχουν υψηλό κόστος συναλλαγής (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, φόροι κ.ά.) που απορροφά το πιθανό κέρδος. Η φορολογία είναι μία παράμετρος που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη πριν αποφασίσετε πώς να αξιοποιήσετε τα χρήματά σας. Υπάρχουν επενδυτικά προϊόντα που σας απαλλάσσουν εν μέρει από τη φορολογία.
  • Για τους τολμηρούς που αναζητούν ευκαιρίες: Αγοράστε επιχείρηση! Υπάρχουν ευκαιρίες που μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια, επωφελούμενος από ευρωπαϊκά προγράμματα για την αναγέννηση της αγροτικής δραστηριότητας σε εξειδικευμένους τομείς.
  • Υπάρχουν ευκαιρίες από τη στελέχωση και το εσωτερικό μάρκετινγκ μέχρι τον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών και την τελική προβολή και επικοινωνία τους. Τη στιγμή λοιπόν που όλοι τρέχουν να απαντήσουν στα προβλήματα που προκαλεί η κρίση, νικητές θα είναι όσοι με ψυχραιμία κάνουν σωστή εκτίμηση των ευκαιριών και ενισχύουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα.
  • Η επένδυση σε μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας απαιτεί ψυχραιμία, διάθεση για ρίσκο και χρόνο. Η πτώση 30% που σημειώνεται από τις αρχές του 2010 σημαίνει ότι οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται μόλις 8,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της χρονιάς!
Πηγή: http://www.isotimia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

320 μονάδες - ρεκόρ το spread για τα ελληνικά ομόλογα

320 μονάδες έφτασε το spread για τα ελληνικά ομόλογα την Παρασκευή...

Περισσότερα...

10.000.000.000 ευρώ επενδύει η Ρωσία στην Ευρωζώνη

10 δισ. ευρώ επενδύει η Ρωσία στην Ευρωζώνη! Πιο έτοιμη φαίνεται η...

Περισσότερα...

47,4% μείωση των ακάλυπτων επιταγών

47,4% μείωση των ακάλυπτων επιταγών! Σημαντική νέα μείωση της...

Περισσότερα...

7,1 δισ. ευρώ ''μέτρα'' ως το τέλος του 2012

7,1 δισ. ευρώ ''μέτρα'' ως το τέλος του 2012! Πρόσθετες επιβαρύνσεις 7,1...

Περισσότερα...

202,4 εκ. ευρώ πρόστιμο για ένα λάθος

202,4 εκ. ευρώ  πρόστιμο για ένα λάθος! Ανέγραψε τον εννεαψήφιο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση