ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 23% των παιδιών στην Ελλάδα αντιμέτωπα με τη φτώχεια
23% των παιδιών στην Ελλάδα αντιμέτωπα με τη φτώχεια Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 01:16

23% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπα με τη φτώχεια σύμφωνα με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λ. Αντόρ.

Σε όλη την Ε.Ε. το 20% των παιδιών και νέων έως 18 χρονών ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Τα στοιχεία αυτά έδωσες ο αρμόδιος για αυτά τα θέματα επίτροπος ύστερα από ερώτηση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, Γ. Παπανικολάου και Κ. Πουπάκης. Στην απάντηση του ο Ούγγρος Επίτροπος σημείωσε ότι, σύμφωνα με την κοινή έκθεση για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική ένταξη του 2010, η παιδική φτώχεια παρέμεινε σταθερή ή αυξήθηκε στα περισσότερα κράτη μέλη, με εξαίρεση την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Λετονία και την Πολωνία, όπου παρατηρήθηκε μείωση.

Ο κ. Αντόρ ανέφερε ότι η Επιτροπή, στα πλαίσια της στρατηγικής Ευρώπη 2020, θα προτείνει πρωτοβουλίες με στόχο την έξοδο από τη φτώχεια και το κοινωνικό αποκλεισμό τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ειδικά για την Ελλάδα αναφέρθηκε ότι οι σημαντικότεροι προσδιοριστικοί παράγοντες για τη παιδική φτώχεια είναι: - Η ηλικία των κηδεμόνων, οι οποίοι τείνουν να είναι νεότεροι. - Η επαγγελματική κατάσταση των επικεφαλής του νοικοκυριού.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η τάση είναι να είναι άνεργοι, οικονομικοί μετανάστες ή άτομα με αναπηρία. - Το εκπαιδευτικό επίπεδο των γονέων, οι οποίοι τείνουν να διαθέτουν μόνο πρωτοβάθμια εκπαίδευση. - Ο βαθμός αστικοποίησης. - Οι ανεπαρκείς υποδομές που σχετίζονται με την παιδική φροντίδα, όπου για παράδειγμα παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς. - Ο χαμηλός αντίκτυπος των κοινωνικών παροχών. Όλα τα παραπάνω στοιχεία επιβαρύνονται από την οικονομική κρίση.

 

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

8 αλήθειες και ψέματα για τη σωτηρία της Ελλάδας

Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για το ελληνικό πρόβλημα και τον τρόπο...

Περισσότερα...

5 φορές πιο πλούσιοι οι λευκοί από τους µαύρους!

5 φορές πιο πλούσιοι είναι οι λευκοί των Ηνωμένων Πολιτειών της...

Περισσότερα...

2 στις 10 επιχειρήσεις είναι ασυνεπείς...

2στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις όλων των τομέων δραστηριότητας...

Περισσότερα...

19 θέσεις έπεσε η Ελλάδα στη λίστα ανταγωνιστικότητας

19 θέσεις έπεσε η Ελλάδα στη λίστα ανταγωνιστικότητας! ...

Περισσότερα...

200.000.000$ φόρους αρνείται να πληρώσει η Amazon

200.000.000$ φόρους αρνείται να πληρώσει η Amazon! Η Πολιτεία της...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση