ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 500.000 διαδηλωτές κατά του νέου συνταξιοδοτικού!
500.000 διαδηλωτές κατά του νέου συνταξιοδοτικού! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 09:40

500.000 διαδηλωτές κατά του νέου συνταξιοδοτικού! Παρέλυσε η Γαλλία κατά την τρίτη και, όπως αποδείχθηκε, δυναμικότερη γενική απεργία σε διάστημα ενός μήνα κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από την κυβέρνηση του Nicolas Sarkozy.

Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν στις μεταφορές αλλά και στα διυλιστήρια με ορατό τον κίνδυνο έλλειψης καυσίμων. Κλειστές παρέμειναν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία στη Γαλλία, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης και οι νέοι. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 200 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή πάνω από 500.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας.

Για το Σάββατο προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση Σαρκοζί -η οποία παραμένει αμετακίνητη για το συνταξιοδοτικό- βρίσκεται αντιμέτωπη και με την απειλή των συνδικάτων για κυλιόμενες απεργίες στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Η γαλλική Γερουσία ψήφισε το βράδυ της Δευτέρας ένα από τα βασικά μέτρα της μεταρρύθμισης που είναι η αύξηση του ορίου της ηλικίας για όσους δικαιούνται να λάβουν πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67 χρόνια, αφού είχε ήδη εγκρίνει την αύξηση του ελάχιστου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια. Στο τέλος της εβδομάδας προβλέπεται να έχει ολοκληρώσει την εξέταση του κειμένου, το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά από το κοινοβούλιο ως τα τέλη του μήνα.

 

Πηγή: http://www.isotimia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 ιδέες για να κερδίσουμε χρήματα μέσω Internet

3 ιδέες για να κερδίσουμε χρήματα μέσω Internet!. Μπορούμε να βγάλουμε...

Περισσότερα...

38,6% αυξήθηκαν οι εξαγωγές Αυγούστου

38,6% αυξήθηκαν οι εξαγωγές Αυγούστου! Αύξηση 38,6%, σε σύγκριση με...

Περισσότερα...

5 δισ. δολ. πρόστιμο σε πέντε μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ

5 δισ. δολ. πρόστιμο σε πέντε μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ!...

Περισσότερα...

3 δις δολλάρια επενδύσεις στη Ρωσία η Coca-Cola

3 ??? ???????? ?????????? ??? ????? ? Coca-Cola! ? Coca-Cola ????????? ?? ????????? 3 ??? ??????? ??????? ??? ????? ???...

Περισσότερα...

1 στα 3 καταναλωτικά δάνεια στο "κόκκινο"

1 στα 3 καταναλωτικά δάνεια στο "κόκκινο"! Μορφή χιονοστιβάδας...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση