ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 10% των Ελλήνων αγοράζουν από το Ιντερνετ
10% των Ελλήνων αγοράζουν από το Ιντερνετ Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 07:55

10% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να παραγγείλει ή να αγοράσει αγαθά ή υπηρεσίες σε σχέση με το 8% το 2009. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη κινούνται σε επίπεδα 3,5 φορές υψηλότερα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας το οποίο ανέλυσε πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου:

  • Ένας στους 100 Έλληνες έχει χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για πώληση αγαθών ή υπηρεσιών, όπως μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενώ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό αγγίζει το 10%.
  • Ένας στους 20 Έλληνες χρησιμοποιεί συστήματα ηλεκτρονικής τραπεζικής έναντι μέσου όρου 32% για τους άλλους Ευρωπαίους..
  • Το Διαδίκτυο αποδεικνύεται το πιο δημοφιλές κανάλι για αγορές από απόσταση, καθώς επιλέχθηκε από το 38% του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών το 2009, σε σύγκριση με το 23% που παρήγγειλε αγαθά ή υπηρεσίες μέσω ταχυδρομείου και το 14% που κατέφυγε σε τηλεφωνική παραγγελία. Συγκεντρωτικά, το 52% των Ευρωπαίων και το 33% των Ελλήνων καταναλωτών πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια αγορά το 2009 με έναν από τους παραπάνω τρόπους. Σε σχέση με τα ποσοστά του 2008, οι διαδικτυακές πωλήσεις εμφανίζουν αύξηση 5%, ενώ οι ταχυδρομικές και τηλεφωνικές πωλήσεις εμφανίζονται μειωμένες.
  • Μόνο το 9% των Ευρωπαίων και το 10% των Ελλήνων καταναλωτών αγόρασαν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αποδεικνύοντας ότι η εμπιστοσύνη σε μια εγχώρια εταιρία αποτελεί βασικό κριτήριο ακόμη και στις αγορές μέσω της διεθνούς αγοράς του Ίντερνετ.
  • Αναφορικά με το ύψος της δαπάνης που κατέβαλαν οι Έλληνες καταναλωτές (συνολικά) για αγορές από απόσταση κατά τους 12 τελευταίους μήνες, το 30% αφορά δαπάνες έως 100 ευρώ, ένα 40% δαπάνες ύψους 100-500ευρώ και το υπόλοιπο 30% αφορά δαπάνες άνω των 500 ευρώ. Παρόμοια είναι τα ποσοστά και για το μέσο όρο της ΕΕ.
  • Το 2009, έξι στους δέκα Έλληνες καταναλωτές ένιωσαν ότι δέχθηκαν ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα (spam, τηλεφωνική προσέγγιση, διαφημιστικά SMS) ενώ ένα μεγαλύτερο ποσοστό (68%) δήλωσε ότι εκτέθηκε σε παραπλανητικές διαφημίσεις.
  • 36% των Ελλήνων δεν διάβασαν ποτέ σε ιστοσελίδες που επισκέφθηκαν κατά τους τελευταίους 12 μήνες τους όρους χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων από την επιχείρηση, γνωστών και ως «δήλωση απορρήτου». Από αυτούς που διάβασαν δηλώσεις απορρήτου, το 64% τις κρίνει αρκετά έως πολύ κατανοητές και το 33% τις βρίσκει αρκετά έως πολύ δυσνόητες. Πάντως σε αυτό το τομέα η Ελλάδα βρίσκεται σε κάπως καλύτερη θέση: είναι 10η στο σχετικό δείκτη στο σύνολο των χωρών της ΕΕ.
Πηγή: http://news.in.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

80 χρονών γίνεται το Άνθος Αραβοσίτου!

80 χρονια συμπλήρωσε η πρώτη παιδική κρέμα που παράχθηκε...

Περισσότερα...

42,4 εκατ. κέρδη για τις Minoan Lines

42,4 εκατομμύρια καθαρά κέρδη σημειώθηκαν το 2009 για τις Μινωικές...

Περισσότερα...

5 από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην Βρετανία

5 από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην Βρετανία! Τι κοινό έχουν η...

Περισσότερα...

22,3% μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας

22,3% μείωση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας...

Περισσότερα...

24,7 εκατ. οι άνεργοι στην Ευρώπη

24,7 ????. ?? ??????? ???? ??????! ???????? ??????? ???? ???????????? ? ??????? ???? ??????. ?? ????????? ???????? ???...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση