ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 500 εκατ. ευρώ κόβουν οι Έλληνες από τα κινητά!
500 εκατ. ευρώ κόβουν οι Έλληνες από τα κινητά! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 09:32

500 εκατ. ευρώ κόβουν οι Έλληνες από τα κινητά το 2010! Ανησυχία  στο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, την κινητή τηλεφωνία, έχει φέρει η κρίση καθώς το τελευταίο τρίμηνο παρουσιάζεται μεγάλη μείωση των εσόδων και υπάρχουν εκτιμήσεις για απώλειες ως και 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες,  μέσα στην κρίση, κόβουν μία από τις αγαπημένες ασχολίες τους, την ομιλία στα κινητά τηλέφωνα. Η κινητή τηλεφωνία ήταν κάτι σα χόμπι για τους Έλληνες, χόπνι το οποίο είχε αναδείξει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας, με διείσδυση που έφθασε στο σημείο-ρεκόρ του 190%, δηλαδή 20,7 εκατομμύρια συνδέσεις σε πληθυσμό περίπου 10,9 εκατομμυρίων ανθρώπων!

Το 2009 έκλεισε για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με απώλειες εσόδων της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ, όμως φαίνεται ότι τα χειρότερα έπονται και ο κλάδος απειλείται με συρρίκνωση αλλά και με απώλειες θέσεων εργασίας. Ηδη στις εταιρείες έχει σημάνει συναγερμός, καθώς για πρώτη φορά βλέπουν τα έσοδα να συρρικνώνονται δραματικά. Σύμφωνα με μη-επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τα έσοδα το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου έχουν πέσει κατά 27% στη Wind, 18%-20% στη Vodafone και 8%-10% στην Cosmote.

Όσο αφορά την τακτοποίηση των καρτοκινητών, περίπου το 65% των κατόχων αυτών έχει δηλώσει τα στοιχεία του. Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουλίου και όσοι δεν το κάνουν χάνουν αυτόματα τον αριθμό τους και διακόπτεται η σύνδεση. Η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στα καταστήματα των εταιρειών, στα ΕΛΤΑ και σε άλλες αλυσίδες με την προσκόμιση αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ.). Η «ονομαστικοποίηση» των καρτοκινητών πυροδότησε έναν άνευ προηγουμένου εμπορικό πόλεμο μεταξύ των εταιρειών. Η κατάσταση πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τελικά οι εταιρείες υπέστησαν σημαντικές ζημιές, αφού σε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης για την αγορά μετέφεραν τον πόλεμο τιμών και στα συμβόλαια, παρέχοντας δωρεάν συσκευές, διπλές επιδοτήσεις και δώρο πάγια.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

100 εκατομμύρια δολάρια για την Παιδεία!

100 εκατομμύρια δολάρια για την παιδεία! O Henry Kravis, συνιδρυτής του...

Περισσότερα...

10λογος των εμπόρων για μείωση της φορολογίας

10λογος των εμπόρων για μείωση της φορολογίας! Την άμεση προώθηση...

Περισσότερα...

200 προσωπικότητες υπέρ της διαγραφής του χρέους!

200 προσωπικότητες υπέρ της διαγραφής του χρέους! Πάνω από 200...

Περισσότερα...

6 συμπεράσματα από τη δανειστική συμφωνία

6 συμπεράσματα από τη δανειστική συμφωνία. Η χώρα βρίσκεται σε...

Περισσότερα...

9 από τα μεγαλύτερα κανόνια της δεκαετίας

9 από τα μεγαλύτερα κανόνια της δεκαετίας! Από την Enron στη Lehman...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση