ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 41,8% πτώση στο ταμειακό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο!
41,8% πτώση στο ταμειακό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 09:59

41,8% πτώση στο ταμειακό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tραπέζης της Ελλάδος οι δανειακές ανάγκες της χώρας μειώθηκαν σε 11.450 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο από 19.685 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

 

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν από 21.740 εκατ. ευρώ πέρυσι σε 23.203 εκατ. ευρώ. Oσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, το πρώτο εξάμηνο του έτους μειώθηκαν σε 30.145 εκατ. ευρώ από 35.578 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε χθες ότι «δεν υπάρχουν νέα μέτρα», τονίζοντας ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% του ΑΕΠ το 2010. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι η αύξηση των εσόδων εμποδίζεται από την οικονομική ύφεση, αλλά ανέφερε ότι η ενίσχυσή τους κατά 7,1% στο εξάμηνο είναι ικανοποιητική εξέλιξη. Επίσης, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για περιορισμό του βάθους της ύφεσης, δηλώνοντας ότι «η πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 4% είναι υπερβολικά απαισιόδοξη». Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε πακέτο κοινωνικών και αναπτυξιακών μέτρων ως αντίβαρο στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι ιδιαιτέρως βαρύ, αφού υλοποιούνται μέτρα που οδηγούν σε πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ από την είσπραξη του ΕΤΑΚ, την αύξηση του ΦΠΑ και την τελευταία αύξηση στην τιμή των τσιγάρων, ενώ περικόπτονται δαπάνες 4,1 δισ. ευρώ σε επιδόματα, δώρα και υψηλές συντάξεις.

Ο υπουργός, κάνοντας έναν απολογισμό εξαμήνου, είπε ότι τα νέα είναι γενικώς καλά, όλες οι διαρθρωτικές δράσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα έναντι του μνημονίου έχουν υλοποιηθεί, ενώ το έλλειμμα μειώνεται σύμφωνα με τους στόχους.

Πηγή: http://www.taxheaven.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1,6 δισεκατομμύρια τα κέρδη της Apple με μόλις 2,5% μερίδιο αγοράς

1,6 ?????????????? ??????? ????????? ? Apple ??? ?? iPhone ??? ??? ??? ? Nokia ?????????? ?? ????? ??? ?? ???? ??? 1,1...

Περισσότερα...

30 δις ευρώ για τράπεζες αλλά υπό τον πλήρη έλεγχο Τρόικας!

30 δις ευρώ για τράπεζες αλλά.. υπό τον πλήρη έλεγχο της Τρόικας! Το...

Περισσότερα...

2 δισ. ευρώ "χάθηκαν" σε ένα χρόνο

2 δισ. ευρώ "χάθηκαν" σε ένα χρόνο! Νέες απώλειες 1,9 δισ. ευρώ είχαν...

Περισσότερα...

30.000 παιδιά πέθαναν λόγω… της οικονομικής κρίσης

30.000 ?????? ??????????? ?????? ?? ??? ???? ???? ????? ??? ??????? ???? ???????? ??? 1? ????? ???? ???? ???????? ???...

Περισσότερα...

20% αύξηση στα νοσοκομεία λόγω της κρίσης

20-30% έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις στα νοσοκομεία τους τελευταίους...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση