ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 100.000 νεκροί παίρνουν... σύνταξη!
100.000 νεκροί παίρνουν... σύνταξη! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 08:52

100.000 νεκροί παίρνουν... σύνταξη! Τόσοι είναι οι ασφαλισμένοι για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες πως παίρνουν σύνταξη χωρίς να τη δικαιούνται!

Για να δοθεί μια εικόνα του μεγέθους του προβλήματος, καλό είναι να αναφερθεί πως με βάση επίσημα στοιχεία υπάρχουν 8.900 συνταξιούχοι που έχουν υπερβεί το 100ό έτος της ηλικίας! Μετά από αυτό, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ενώ αποθεώνεται και η λεγόμενη Μεσογειακή Διατροφή!

Με βάση την απογραφή του 2001 στη χώρα μας, τα άτομα άνω των 100 ετών δεν ξεπερνούσαν τα 1.742. Ακόμα και αν ληφθεί υπόψη η τελευταία εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας - για το 2008- οι αιωνόβιοι δεν υπερβαίνουν τα 2.665 άτομα. Τώρα το υπουργείο Εργασίας περνά από κόσκινο τις χορηγούμενες συντάξεις, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ασφαλισμένοι-«φαντάσματα».

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο των ελέγχων των Ταμείων βρίσκονται περίπου 25.000 άτομα που έχουν ξεπεράσει το 90ό έτος της ηλικίας τους. Στόχος είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσον οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι παραμένουν εν ζωή ή αν κάποιοι ξέχασαν να δηλώσουν το θάνατό τους και παίρνουν παράνομα τη σύνταξή τους. Για το θέμα αυτό το υπουργείο Εργασίας έχει ζητήσει τη βοήθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος.

Επίσης, θα ελεγχθούν πάνω από 30.000 ασφαλισμένοι που παίρνουν αναπηρικές συντάξεις-«μαϊμού». Ο περιορισμός αυτών των αναπηρικών συντάξεων αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, που προχωρά στην αναμόρφωση του καθεστώτος χορήγησής τους. Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο θέλει να περιορίσει το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων από το 14% στο 8%.  Άλλωστε το φαινόμενο του να υπάρχουν νομοί της χώρας που ο ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους έχει πάρει αναπηρική σύνταξη., δεν είναι ο,τι πιο τιμητικό για το νομό και το σύστημα χορήγησης αναπηρικών συντάξεων γενικότερα.

Επιπροσθέτως, 20.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ,  που παίρνουν  το επίδομα παρά το ότι έχουν υψηλά εισοδήματα. Σημειώνεται πως στόχος του επιδόματος είναι να δίνεται μία οικονομική βοήθεια στους χαμηλόμισθους, ωστόσο κάποιοι επιτήδειοι κατάφεραν να ξεγελάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, περίπου 20.000 διπλοσυνταξιούχοι που δεν τηρούν το πλαφόν που έχει τεθεί στις υψηλές συντάξεις. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι παίρνουν δύο συντάξεις, χωρίς ωστόσο να έχουν ενημερώσει τα ασφαλιστικά ταμεία γι' αυτό το γεγονός. Ετσι, καταφέρνουν να ξεπερνούν το πλαφόν, με βάση το οποίο και οι δύο συντάξεις μαζί δεν πρέπει να είναι πάνω από τα 3.620 ευρώ. Τώρα επιχειρείται η διασταύρωση των στοιχείων για να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν ασφαλισμένοι που εισπράττουν υψηλές συντάξεις από περισσότερα του ενός Ταμεία.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1,1 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

1,1 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές! Σε 1,1 δισ. ευρώ ανήλθε τη...

Περισσότερα...

4 ακόμα χώρες της ΕΕ με υπερβολικό έλλειμμα

4 ακόμα χώρες με υπερβολικό έλλειμμα,  η Κύπρος, η Δανία, η...

Περισσότερα...

398 εκατ. πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο

398 εκατ. πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο! Πλεόνασμα στο...

Περισσότερα...

65.000 νέα ελληνικά προϊόντα

65.000 νέα ελληνικά προϊόντα! Κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος...

Περισσότερα...

17% αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα λόγω κρίσης

Αυξάνονται κατακόρυφα οι αυτοκτονίες στην Ευρώπη, καθώς η...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση