ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 10% πιο ακριβή η Ελλάδα στα τρόφιμα!
10% πιο ακριβή η Ελλάδα στα τρόφιμα! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 09:10

10% ακριβότερη η Ελλάδα στα τρόφιμα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο! Αυτό προκύπτει αν ληφθεί υπόψη ένα συγκρίσιμο καλάθι από τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με τα στοιχεία πουδημοσιεύσε χθες η Γιούροστατ.

Στις ακριβότερες χώρες, με βάση το καλάθι - και χωρίς φυσικά να λαμβάνονται υπόψη οι μισθοί και τα εισοδήματα των πολιτών της χώρας-  συγκαταλέγεται η Δανία, με 40% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο το 2009. Ακολουθούν η Ιρλανδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία, που κινούνται σε μια κλίμακα από 10% έως 30% πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο. Στην κατηγορία της Ελλάδας- πάνω από 10%- περιλαμβάνονται επίσης η Ιταλία, η Κύπρος και η Σουηδία, ενώ κάτω από το 10% βρίσκονται η Ολλανδία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Σλοβενία, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

Κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο ακρίβειας, κατά 10%- 30%, βρίσκονται η Λετονία, η Σλοβακία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Τσεχία κι η Λιθουανία ενώ τρεις χώρες, η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι 30% - 40% φθηνότερες από τον μέσο κοινοτικό όρο.

Πρέπει να ειπωθεί ότι τα στοιχεία αφορούν το 2009, όταν οι τιμές στον καπνό και τα τσιγάρα ή το ΦΠΑ, ήταν πολύ πιο χαμηλά για την περίπτωση της Ελλάδας. Για το 2010, οι αυξήσεις του ΦΠΑ αλλά και άλλων έμμεσων φόρων θα έχουν επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση της Ελλάδας από τον κοινοτικό μέσο όρο. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι η απόκλιση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα έντονη στην κατηγορία του γάλακτος, των τυριών και των αυγών.

Η Γιούροστατ έδωσε χθες στοιχεία και για τους φόρους στην Ενωση των 27 σημειώνοντας πως το 2008 - χρονιά της κρίσης- η φορολογία στην ευρωζώνη μειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο 39,7%, έναντι 40,4%. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που το 2008 είχαν από τους χαμηλότερους φόρους στην κατανάλωση (15,1%).

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 κρίσιμα σημεία σε σχέση με την «επιλεκτική χρεωκοπία»

Κι αν επιβληθεί «επιλεκτική χρεωκοπία», τότε ποιες θα είναι οι...

Περισσότερα...

27,9% μείωση στην αγορά αυτοκινήτου

27,9% μείωση στην αγορά αυτοκινήτου ως προς το μέσο όρο των...

Περισσότερα...

45 δις ευρώ εξοικονομεί η Γερμανία λόγω ...κρίσης

45 ??? ???? ??????????? ? ???????? ???? ...??????! 45 ?????????????? ???? ???? ????????????? ? ???????? ???? ??? ??????...

Περισσότερα...

1,1% ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2012! φέξε μου και γλίστρησα..

1,1% ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2012! ''Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η...

Περισσότερα...

9 πληγές για το πορτοφόλι των φορολογουμένων

9 ?????? ??? ?? ????????? ??? ??????????????! ???????? ?? ???? ???? ????? ?? ??????? ?? ?????? ??????????? ????????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση