ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 8.500.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΑΠΕ
8.500.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΑΠΕ Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την roula tzagaraki   
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 02:00

8,5 ??????????? ???? ?????? ???????? ???? ?? 20 ?????? ???? ??? ???????? ????????? ??? ??????????? ????? ?????????, ????????? ????????? ??????.

Σήμερα, στον κλάδο των ΑΠΕ απασχολούνται περί τα 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως. Στη μελέτη του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής διατυπώνεται η εκτίμηση ότι, στο σενάριο της «Ενεργειακής Επανάστασης», ο παγκόσμιος κλάδος παροχής ενέργειας θα δημιουργήσει, το 2015, έως και 12,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, 4,5 εκατομμύρια θέσεις περισσότερες από ό,τι στο σενάριο αναφοράς. Στο αισιόδοξο σενάριο, προβλέπεται η δημιουργία, το 2030, 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, εκ των οποίων τα 8,5 εκατομμύρια μόνον στον κλάδο των ΑΠΕ.

Με την υλοποίηση της «Ενεργειακής Επανάστασης» θα δημιουργηθούν στον παγκόσμιο τομέα παροχής ενέργειας 3,2 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας το 2030, σύμφωνα με τη μελέτη. «Η επένδυση στην απασχόληση αντί σε επικίνδυνα και "βρώμικα" καύσιμα δεν ενισχύει απλά και μόνον την οικονομική ανάπτυξη, αλλά εμποδίζει μια καταστροφική κλιματική αλλαγή», τονίζεται στη μελέτη. Η ετήσια αγορά για τις τεχνολογίες ΑΠΕ μπορεί να μεγεθυνθεί, το 2030, σε περισσότερα από 600 δισ. δολάρια - από 100 δισ. δολάρια σήμερα - όπως υπογραμμίζουν οι συντάκτες της μελέτης. Η μελέτη περιλαμβάνει δύο σενάρια, εκ των οποίων το μετριοπαθέστερο θέτει στόχο, τη μείωση 50% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050 και το πλέον αισιόδοξο τη μείωση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, πάντα, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Πηγή: www.newsit.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 κλάδοι μπροστάρηδες της Ανάπτυξης

''Η Ελλάδα μπορεί να παράγει πολλά περισσότερα από φέτα και...

Περισσότερα...

6 «όπλα» για να αποφύγετε τα τεκμήρια

6 «όπλα» για να αποφύγετε τα τεκμήρια! Δάνεια από συγγενείς,...

Περισσότερα...

90% λιγότερους επισκεπτές λόγω χρέωσης

90% μειώθηκαν οι επισκέπτες του δημοφιλούς ενημερωτικού τόπου των...

Περισσότερα...

3 έτη πάγωμα μισθών

3ετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε ο...

Περισσότερα...

3,1 εκατ. έφθασαν οι άνεργοι στη Γαλλία

3,1 εκατ. έφθασαν οι άνεργοι στη Γαλλία! Ο αριθμός των ικανών για...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση