ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 8η στο top 10 των προς χρεωκοπία χωρών η Ελλάδα!
8η στο top 10 των προς χρεωκοπία χωρών η Ελλάδα! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 13:52

8η θέση στο top 10 των υποψηφίων προς χρεωκοπία χωρών η Ελλάδα, βρίσκεται, σύμφωνα με στοιχεία της CMA Data Vision και του business insider που παρακολουθoύν τον κίνδυνο κάθε χώρας με βάση τα ασφάλιστρα έναντι του αναλαμβανόμενου κινδύνου!

Στην πρώτη θέση ρίσκου βρίσκεται η Βενεζουέλα, η οποία είναι η χώρα με το πιο «ριψοκίνδυνο» χρέος στον πλανήτη. Η Βενεζουέλα με χρέος περί τα 50 δις. δολάρια, φιγουράρει λοιπόν πρώτη στην κορυφή του τοπ τεν των υποψηφίων προς χρεοκοπία χωρών με πιθανότητα χρεοκοπίας περί το 58%.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ουκρανία, με πιθανότητα πτώχευσης περίπου 55%. Η χώρα είναι άμεσα εξαρτημένη από τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο γνωστός οίκος αξιολόγησης Moody's αξιολόγησε πρόσφατα το χρέος της χώρας, που αγγίζει συνολικά τα 99 δις. δολ. με Β2, καθώς βλέπει το έλλειμμα προϋπολογισμού να διαμορφώνεται στο 7% του ΑΕΠ το 2010.

Η Αργεντινή βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με πιθανότητα αδυναμίας αποπληρωμής 49,1%. Το συνολικό χρέος της φέρεται να βρίσκεται κοντά στα 141 δισ. δολάρια. Το Πακιστάν είναι στην τέταρτη θέση, με το εξωτερικό χρέος να βρίσκεται στα 55 δις. δολάρια. Η  ταραχή που διέπει την πολιτική κατάσταση της χώρας δε βοηθά την οικονομία, ενώ και η διεθνής κρίση έχει επιβαρύνει τα δημοσιονομικά της χώρας.

Η Λετονία βρίσκεται στην Πέμπτη θέση, με τον τραπεζικό κλάδο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, μετά την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 18,4% το τρίτο τρίμηνο του 2009. Το χρέος της χώρας υπολογίζεται στα 20 δις. δολ. ή στο 60% του ΑΕΠ. Το Ντουμπάι βρίσκεται στην έκτη θέση, με το συνολικό χρέος της χώρας να αγγίζει τα 80 δις. δολ. εκ των οποίων τα 59 δις. είναι τα χρέη της κρατικής εταιρίας Dubai World. Παρά τα υψηλά χρέη, η ασπίδα του Αμπου Ντάμπι αναμένεται να προστατεύσει το εμιράτο από την πιθανότητα χρεοκοπίας.

Μετά τη γνωστή σε όλους, μετά την περιπέτεια των τραπεζών της, Ισλανδία,  βρίσκεται η Ελλάδα με πιθανότητα 17,4% αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους της. Αναλυτές της Deutsche Bank μάλιστα θεωρούν ότι καθώς το υφιστάμενο χρέος της Ελλάδας διαμορφώνεται στα 254 δισ. ευρώ, έναντι 51 δισ. ευρώ που διέθετε η Ρωσία όταν πτώχευσε και 57,2 δισ. ευρώ τα οποία η Αργεντινή δεν κατόρθωσε να αποπληρώσει, μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών θα έχει αρνητικότατες συνέπεις όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Καλιφόρνια (της οποίας το χρέος υπολογίζεται κοντά στα 600 δις. δολάρια!) και ο Λίβανος.

 

Πηγή: http://www.reporter.gr/...


 

Δείτε ακόμα...

692 εκατ. ευρώ επένδυση στη σοκολάτα!

692 εκατ. ευρώ επένδυση στη σοκολάτα επέλεξε να πραγματοποιήσει ο...

Περισσότερα...

5.000 στρέμματα σε νέους, αγροτικό επιχειρείν

5.000 στρέμματα σε νέους, αγροτικό επιχειρείν! Η Τράπεζα...

Περισσότερα...

1 στις 2 ελληνικές επιχειρήσεις το 2012 ήταν ζημιογόνος

1 στις 2 ελληνικές επιχειρήσεις το 2012 ήταν ζημιογόνος! Ζημιογόνα...

Περισσότερα...

20% οι αυξήσεις στα σουπερ μάρκετ

20% κατά μέσο όρο αυξήθηκαν οι τιμές στα σουπερ μάρκετ τον...

Περισσότερα...

500 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία

500 ????. ???? ??? ??????? ??????! ??? ???????? ??? ??????? ????????????????? ????????????, ??? ???????????? ??? ????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr