ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 451% καπέλο στις τιμές από το τελωνείο στο σούπερ μάρκετ!
451% καπέλο στις τιμές από το τελωνείο στο σούπερ μάρκετ! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 28 Μαϊου 2010 09:18

451% καπέλο στις τιμές των προϊόντων από το τελωνείο μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ! Ξέφρενη κούρσα πραγματοποιούν οι τιμές αρκετών προϊόντων εισαγωγής, τροφίμων και όχι μόνο, στη διαδρομή από το τελωνείο του Πειραιά μέχρι τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

Προϊόντα, όπως φασόλια, ξηροί καρποί και ρύζι που εισάγονται από τρίτες χώρες φτάνουν να πωλούνται έως και 451% ακριβότερα από την τιμή εισαγωγής τους, πυροδοτώντας έτσι την ακρίβεια στην αγορά. Ταυτόχρονα, νέες αυξήσεις καταγράφονται σε είδη πρώτης ανάγκης  στα σούπερ μάρκετ που φτάνουν ακόμα και το 8%. Σύμφωνα με τη Νομαρχία Πειραιά, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, τον Μάιο οι ανατιμήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων είναι περισσότερες από τις μειώσεις ενώ μετά και την πρώτη αύξηση του ΦΠΑ τον Μάρτιο που μας πέρασε, οι τιμές στο 30% των προϊόντων που ανατιμήθηκαν ήταν σημαντικά υψηλότερες από την αύξηση του φόρου.

Η έρευνα δείχνει ότι οι αποκλίσεις των τιμών φτάνουν σε ποσοστά που σοκάρουν και κυμαίνονται από 182,83% έως 451% ανάλογα με το είδος του προϊόντος, δείχνοντας παράλληλα και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα είναι ακριβότερη ακόμα και από τη Μεγαλόνησο σε ό,τι αφορά τις τιμές βασικών αγαθών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, παρά το γεγονός ότι η Μεγαλόνησος βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση γεωγραφικά σε σχέση με την Ελλάδα. Προϊόντα των ίδιων πολυεθνικών εταιρειών, στις ίδιες πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ πωλούνται με υψηλότερες τιμές στον Πειραιά απ΄ ό,τι στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο. Μάλιστα, οι διαφορές που καταγράφονται ξεπερνούν ακόμα και το 60%!

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

310 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

310 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές! Στα 310 εκατ. ευρώ ανήλθε η...

Περισσότερα...

6,33 δισ. ευρώ οι οφειλές της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες

6,33 ???. ???? ?? ??????? ??? ?????????? ???? ???? ???????! ??? 6,33 ???. ???? ??????? ?? ????????????? ??????? ???...

Περισσότερα...

10 συμβουλές για καλές αγορές στις εκπτώσεις!

10 συμβουλές για καλές αγορές στις εκπτώσεις μια και οι...

Περισσότερα...

8.470 καταγγελίες καταναλωτών το 8μηνο στο ΚΕΠΚΑ!

8.470 οι καταγγελίες των καταναλωτών το 8μηνο στο Κέντρο Προστασίας...

Περισσότερα...

3 έτη πάγωμα μισθών

3ετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε ο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση