ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 4 "όπλα" κατά της φοροδιαφυγής
4 "όπλα" κατά της φοροδιαφυγής Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 17 Μαϊου 2013 08:22

Τέσσερα "όπλα" κατά της φοροδιαφυγής! Άλλα τέσσερα νέα "όπλα" ετοιμάζεται να ρίξει το υπουργείο Οικονομικών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Το υπουργείο εκτιμά ότι με τα τέσσερα εν λόγω μέτρα εκτός απ ότι θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή, θα αυξήσει τα έσοδα στα ταμεία της χώρας. 

Μεταξύ αυτών θα είναι η μείωση στα 500 ευρω από 1.500 ευρω που είναι σήμερα το υψηλότερο ποσό που προβλέπεται για τις συναλλαγές που ισχύουν στο εμπόριο με μετρητά , στον αυστηρότερο έλεγχο των off shore εταιριών , και μεγαλύτερος έλεγχος των ελεγκτικών υπηρεσιών στις δόσεις των στεγαστικών δανείων καθώς εκτιμάται ότι δεν δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών :

  • Οι υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτες, επιταγές, μεταφορές χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς θα αφορά ποσά άνω των 500 ευρω από 1.500 ευρω που είναι σήμερα.
  • Offshore εταιρείες: Θα δοθεί βαρύτητα στην πραγματική διοίκηση της επιχείρησης, δηλαδή σε αυτόν που ασκεί τον έλεγχο και πραγματοποιεί τις συναλλαγές
  • Δόσεις δανείων: Οι δόσεις των δανείων επειδή είναι τεκμήριο πολλοί αποφεύγουν να τις δηλώσουν . Έτσι από εδώ και στο εξής θα γίνεται διασταύρωση των δόσεων με τα στοιχεία των τραπεζών Στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων γίνεται με αδήλωτα εισοδήματα θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι.
  • Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν πλέον το δικό τους φάκελο στην εφορία. Στον φάκελο αυτό θα αναγράφονται όλες οι ετήσιες δαπάνες από τα ιδιωτικά σχολεία έως την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ. Επίσης θα υπάρχουν οι καταθέσεις οι τόκοι των καταθέσεων κλπ . Η οποιαδήποτε αλλαγή θα καταγράφεται έτσι ώστε να δικαιολογείται η μεταβολή του ετήσιου εισοδήματος.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1,7 εκ. φορολογικές δηλώσεις μέσω Internet το 2011!

1,7 εκ. φορολογούμενοι θα υποβάλουν φέτος ηλεκτρονική δήλωση! Την...

Περισσότερα...

1,7% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούλιο

1,7% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, φτάνοντας στο...

Περισσότερα...

20 εκατ. δωροδοκίες κάθε χρόνο στην Ευρώπη

20 εκατ. δωροδοκίες κάθε χρόνο στην Ευρώπη! Περίπου 120 δισ. ευρώ...

Περισσότερα...

33 δισ. ευρώ σε εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009

33 δισ. ευρώ σε εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009! Συνολικά τρία...

Περισσότερα...

1 στις 7 εξαγωγικές εταιρείες βάζει λουκέτο

1 στις 7 εξαγωγικές εταιρείες βάζει λουκέτο! Σχεδόν οι μισές...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση