ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις $3,6 δισ. στους πολίτες επιστρέφει η Fed
$3,6 δισ. στους πολίτες επιστρέφει η Fed Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 09:05

$3,6 δισ. στους πολίτες επιστρέφει η Fed! Στις 12 Απριλίου θα ξεκινήσει η διανομή του ποσού των συνολικά $3,6 δισ. που θα δοθεί για την αποζημίωση περίπου 4,2 εκ. δανειοληπτών, τα σπίτια των οποίων το 2009 και το 2010 βρέθηκαν εσφαλμένα σε σχέδιο κατάσχεσης αφού ακολουθήθηκαν αθέμιτες πρακτικές. 

Το ποσό αφορά κατασχέσεις που επιδόθηκαν από τις 11 εκ των συνολικά 13 εταιρειών που μπήκαν στο μικροσκόπιο ανεξάρτητης έρευνας και κατέληξαν σε συμβιβασμό, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι μοναδικές δύο εταιρείες που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε συμβιβασμό για την υπόθεση από τον Ιούλιο του 2012 είναι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.
Η καταβολή των αποζημιώσεων, μάλιστα, δεν αφαιρεί από τους δανειολήπτες το δικαίωμα νομικής προσφυγής εναντίον τράπεζας σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τον πλειστηριασμό.

Η ανεξάρτητη έρευνα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες (Aurora, Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, MetLife Bank, Morgan Stanley, PNC, Sovereign, SunTrust, U.S. Bank και Wells Fargo) προχωρούσαν σε έκδοση κατασχετηρίων επειδή δεν ακολούθησαν τη σωστή διαδικασία παραβλέποντας ορισμένα από τα απαραίτητα έγγραφα που κατέθεταν οι δανειολήπτες. Στόχος της έρευνας την οποία επέβαλαν οι Αρχές να δρομολογήσουν οι τράπεζες ήταν να διευκρινισθεί το ύψος της "χρηματικής βλάβης που υπέστησαν οι δανειολήπτες από τα λάθη, τις ψευδείς πληροφορίες και τις άλλες ανεπάρκειες" των τραπεζών που εκρίθησαν ένοχες για τις πρακτικές τους το 2009 και 2010.

Οι αποζημιώσεις θα κυμανθούν από 300 έως 125.000 δολάρια και οι πρώτες 1,4 εκ. επιταγές θα δοθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του φετινού Ιουλίου ενώ σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Federal Reserve, το 90% των δανειοληπτών θα έχει λάβει τη σχετική επιταγή έως το τέλος Απριλίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το κείμενο του συμβιβασμού, άλλα $5,3 δισ. θα καταβληθούν για τις ανάγκες του προγράμματος των «μέτρων συνδρομής» που αφορούν την τροποποίηση των όρων των στεγαστικών δανείων και την αποζημίωση των πληγέντων.
Πηγή: http://www.protothema.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1,5 δισ. ευρώ επένδυση των Κινέζων στην Κύπρο

1,5 δισ. ευρώ επένδυση των Κινέζων στην Κύπρο! Δόθηκαν διακόσιες...

Περισσότερα...

132,4% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος, στο α’ τρίμηνο

132,4% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος, στο α’ τρίμηνο! Στο 132,4% του ΑΕΠ...

Περισσότερα...

700 δισ. ευρώ χρειάζεται η ΕΕ για την διάσωση των τραπεζών

700 δισ. ευρώ χρειάζεται η ΕΕ για την διάσωση των τραπεζών! Η Ευρώπη...

Περισσότερα...

155 εκατ. ευρώ έσοδα για την Τουρκία από το Μουντομπάσκετ

155 εκατ. ευρώ έσοδα προσδοκά να έχει η Τουρκία από τη διοργάνωση...

Περισσότερα...

20,5% των καταναλωτικών δανείων ''στο κόκκινο''

20,5% ??? ????????????? ??????? ''??? ???????''. ? ???????? ??? ??????????? ??? ??? ???????????? ?? ???????????? ??...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση