ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 1 δις πρόστιμο θα πληρώσει η τράπεζα UBS στην Βρετανία!
1 δις πρόστιμο θα πληρώσει η τράπεζα UBS στην Βρετανία! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 09:28

1 ??? ???????? ?? ???????? ? ??????? UBS ???? ????????? ???????? ??????? UBS ?????????? ?? ???????? ???????? ????? ??????? 1 ???. ????????, ??????????? ?? ??????????? ??? ???????? ??? ?????????? ??? ??????????? ??? ????????????? ????????? Libor.

Η ανακοίνωση για το πρόστιμο μπορεί να γίνει ακόμη και τη Δευτέρα, δήλωσε το ίδιο πρόσωπο.

Η UBS θα είναι η δεύτερη μεγάλη τράπεζα, μετά τη βρετανική Barclays, που εμπλέκεται επίσημα στο παγκόσμιο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor. Το ύψος του προστίμου, όμως, είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό που επιβλήθηκε στη Barclays τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι το εύρος των ατασθαλιών της UBS μπορεί να είναι μεγαλύτερο.

Συνολικά, περισσότερες από δέκα τράπεζες ερευνώνται σε διεθνές επίπεδο για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του διατραπεζικού επιτοκίου. Το Libor χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού των επιτοκίων για δάνεια αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Μία πολύ μικρή αλλαγή στο διατραπεζικό επιτόκιο μπορεί να ωφελήσει τους επενδυτές σε σύνθετα προϊόντα.

Το πολύ υψηλό πρόστιμο που συμφώνησε να πληρώσει η UBS αποτελεί έκπληξη, επειδή από το 2011 η τράπεζα έχει συνεργασθεί με τις εισαγγελικές αρχές στις έρευνές τους. Η ελβετική τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι έλαβε υπό όρους ασυλία από τη διεύθυνση ανταγωνισμού του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλες διεθνείς αρχές για τον ανταγωνισμό, κάτι που σημαίνει ότι το πρόστιμο μπορεί να ήταν μεγαλύτερο χωρίς αυτή τη ρύθμιση.

Το πρόστιμο θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την ελβετική τράπεζα, η οποία πέρασε δύσκολα τους τελευταίους 18 μήνες μετά τη ζημιά ύψους 2,3 δισ. δολαρίων που υπέστη από μεγάλο επενδυτικό σκάνδαλο, την αλλαγή της διοίκησής της και τις περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

 

 

Δείτε ακόμα...

9% μείωση αποδοχών στην πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση!

9% μείωση των αποδοχών στην πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στη...

Περισσότερα...

3% αύξηση τα κέρδη της Coca-Cola 3Ε λόγω μείωσης του κόστους!

3% αύξηση στα κέρδη της Coca-Cola 3Ε παρατηρήθηκε το 2009 εξαιτίας της...

Περισσότερα...

9 "μνηστήρες" για το Ελληνικό

9 "μνηστήρες" για το Ελληνικό! Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής...

Περισσότερα...

6 μήνες κλείνει το κίνημα ''Κα- ταναλώνουμε, ό,τι παράγουμε''

6 μήνες κλείνει το κίνημα ''Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό...

Περισσότερα...

74% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων

74% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες, τάσσονται...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση