ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 40% πτώση τζίρου, εώς 80% οι εκπτώσεις
40% πτώση τζίρου, εώς 80% οι εκπτώσεις Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 09:16

40% πτώση τζίρου, εώς 80% οι εκπτώσεις! Τη χειρότερη περίοδο εκπτώσεων των τελευταίων ετών περνάει η ελληνική αγορά. Οι πωλήσεις κάνουν κατακόρυφη βουτιά, πλέον του 40%, παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που ξεπερνούν το 70% και φτάνουν έως και το 80%.

Οι έμποροι χαρακτηρίζουν την κατάσταση δραματική καθώς βλέπουν ότι οι καταναλωτές όχι μόνο δεν κάνουν αγορές, αλλά και έχουν περιορίσει αισθητά ακόμη και τις διερευνητικές επισκέψεις στα καταστήματα.
Οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν ενταθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου προκαλούν προβληματισμό για το μέλλον του εμπορίου, καθώς όλοι θεωρούν ότι οι φετινές εκπτώσεις είναι οι πλέον κρίσιμες για την επιβίωση εκατοντάδων εμπορικών επιχειρήσεων. Αλλωστε, καταστήματα συνεχίζουν να κλείνουν, όπως παρατηρούν οι έμποροι.
«Οι εκπτώσεις αποτελούν την τελευταία ευκαιρία να ρευστοποιήσει το εμπόρευμά του ένας έμπορος. Αν δεν καταφέρει να μαζέψει χρήματα τον Φεβρουάριο, τότε εισέρχεται σε μια νεκρή περίοδο τριών μηνών χωρίς ρευστότητα», επισημαίνει λιανέμπορος για τους τρεις μήνες της άνοιξης Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, κατά τους οποίους παραδοσιακά το λιανεμπόριο καταγράφει χαμηλές επιδόσεις.
«Η κατάσταση στην αγορά είναι πολύ δύσκολη», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των πολυκαταστημάτων Attica, τα οποία έκλεισαν το 2011 με πτώση 15% στην Αθήνα (5% θεωρείται ότι οφείλεται στις πορείες και απεργίες), ενώ στο κατάστημα Golden Hall οι πωλήσεις την περασμένη χρονιά μειώθηκαν 2%. Αρνητικά μπήκε και ο Ιανουάριος με πτώση 8% στο πολυκατάστημα της Αθήνας, ενώ στο Golden Hall οι πωλήσεις φαίνεται ότι κινούνται στα περυσινά επίπεδα.

Πηγή: http://www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

8 όροι στις συναλλαγές πολιτών με τράπεζες καταργούνται

8 όροι που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με...

Περισσότερα...

84% ακριβότερα τα προϊόντα των πολυεθνικών

84% ακριβότερα τα προϊόντα των πολυεθνικών! Πολυεθνικές και...

Περισσότερα...

2 σουβλατζίδικα τη μέρα άνοιγαν το 2011

2 σουβλατζίδικα τη μέρα άνοιγαν το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία της...

Περισσότερα...

16 λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές

16 λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές! Δεκαέξι διαχρονικές...

Περισσότερα...

35 λεπτά χρειάστηκαν για ίδρυση εταιρείας!

30 λεπτά για ίδρυση εταιρείας! Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση