ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις €1,5 δις ο τζίρος των ελληνικών e-shops το 2011
€1,5 δις ο τζίρος των ελληνικών e-shops το 2011 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 08:09

€1,5 ??? ? ?????? ??? ????????? e-shops ?? 2011! ??? ????????? ???????????? ?????????? ?? ELTRUN ??? ????? ???? ????????? ??? ?????????? ??? ????????? ???????????? ????????????. ???? ??????, ????? ??? ??????, ????????????? ??? ????? ????????????? ???????????? ???? ? ???????? ??? ????????? ??? ????????? e-shops, ? ?????????? ????, ? ?????????? ???? ?? ???? ????????? ?????????, ?.??.

Ο τζίρος
Στην έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), εκτιμάται ότι οι συνολικές αγορές των Ελλήνων on-line καταναλωτών θα κυμανθούν υπό προϋποθέσεις το 2011 στα €1,5 δις (αύξηση που ξεπερνάει το 80% σε σύγκριση με το 2009). Είναι σίγουρα το μοναδικό κομμάτι του ελληνικού εμπορίου (και γενικά του ελληνικού επιχειρείν) που έχει τέτοια αλματώδη ανάπτυξη.

Η διστακτικότητα των Ελλήνων καταναλωτών

Το καταναλωτικό κοινό συνεχίζει να είναι σχετικά διστακτικό απέναντι στις ηλεκτρονικές αγορές και μόνο το 1/3 των Ελλήνων χρηστών του Internet δηλώνουν ότι αγοράζουν κάτι on-line (όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Δ. Ευρώπη ξεπερνάει τα 2/3). Αυτό, από την άλλη δείχνει και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου B2C τα επόμενα χρόνια, εφόσον υπάρχουν οι αναγκαίες συνθήκες, υποδομές και στρατηγικές.
Οι Έλληνες on-line καταναλωτές δηλώνουν με πολύ υψηλά ποσοστά ότι θα πραγματοποιούσαν περισσότερες αγορές ηλεκτρονικά αν μπορούσαν να "εμπιστευθούν" τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Για παράδειγμα, το 76%, αν δημόσιοι ή ανεξάρτητοι οργανισμοί προωθήσουν σωστά τα ηλεκτρονικά καταστήματα 66%, αν τα ηλεκτρονικά καταστήματα ήταν πιστοποιημένα από ανεξάρτητο οργανισμό / φορέα

Πόσα είναι τα ελληνικά e-shops;

Tα τελευταία χρόνια, και με την αύξηση της ευρυζωνικότητας, έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα πληθώρα ηλεκτρονικών καταστημάτων που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό μέσω διαδικτύου. Παρότι δεν υπάρχει κάποιο σχετικό μητρώο ή κατάλογος ηλεκτρονικών καταστημάτων (που υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες), ο αριθμός τους έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί κατά τα τελευταία δύο έτη και υπολογίζεται ότι πλέον 1.500 περίπου Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες.
Ήδη το ELTRUN έχει καταγράψει συστηματικά πάνω από 900 ηλεκτρονικά καταστήματα, εκ των οποίων όμως περίπου το 1/3 έχει σοβαρά θέματα ποιότητας όσον αφορά την λειτουργίας τους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους Έλληνες on-line καταναλωτές.

Και πόσα είναι αξιόπιστα...

Τουλάχιστον το 15% των ηλεκτρονικών καταστημάτων θα πρέπει να τα αποφεύγουν οι on-line αγοραστές αφού δεν παρουσιάζουν τα βασικά στοιχεία μιας τυπικής επιχείρησης όπως η διεύθυνση, καθώς και το τηλέφωνο και το e-mail. Σίγουρα η αποφυγή εμφάνισης των στοιχείων αυτών υπονοεί μια ψηφιακή οντότητα που προσπαθεί απρόσκοπτα να παραπλανήσει τους πιθανούς αγοραστές.

Επίσης θα πρέπει να αναλύεται η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων και η ασφάλεια των συναλλαγών και να αναγνωρίζεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα ως ζήτημα μείζονος σημασίας. Δυστυχώς το 40% των Ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων αποφεύγει να αποσαφηνίσει τα παραπάνω στους on-line καταναλωτές και άρα θεωρούνται ότι είναι επικίνδυνα να πραγματοποιούνται on-line συναλλαγές.
Παρ' όλα αυτά 1 στα 4 Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα λειτουργούν με βέλτιστες πρακτικές που συναντάμε στα γνωστά διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα αφού έχουν ξεκάθαρες πρακτικές προστασίας και εξυπηρέτησης πελατών, εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συναλλαγών και έχουν ήδη πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα. Πέρα από αυτά όμως παρέχουν και ιδιαίτερα προχωρημένες υπηρεσίες που αξιολογούνται ιδιαίτερα υψηλά από τους Έλληνες καταναλωτές όπως η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after-sales) και η συνεχής πληροφόρηση για την εξέλιξη της παραγγελίας.

Πηγή: http://www.neo2.gr/....

 

 

Δείτε ακόμα...

19,18% αύξηση στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες

19,18% αύξηση στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες! Σημαντική...

Περισσότερα...

10 βήματα για εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο

10 ?????? ??? ?? ??????????????? ???????? ??? ???????. ??? ?? ????????? ??? ????? ?????????? ????????? ?? ??? ???????...

Περισσότερα...

8 ημερομηνίες συνάντησης με Εφορία μέχρι το τέλος του έτους!

8  ημερομηνίες συνάντησης με Εφορία μέχρι το τέλος του έτους...

Περισσότερα...

9 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ηλεκτρονικής απάτης στην Ελλάδα

9.000.000 ευρώ ήταν ο τζίρος της απάτης που πραγματοποίησαν σπείρες...

Περισσότερα...

30% περικοπές σε 13ο και 14ο μισθό στην Ελλάδα

30% είναι το ύψος της μείωσης που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση