ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 5 κριτήρια για την εφεδρεία στο Δημόσιο
5 κριτήρια για την εφεδρεία στο Δημόσιο Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 08:15

5 ???????? ??? ??? ???????? ??? ???????! 5 ?????? ???????? ??? ??????????? ?? ???????????? -??????? ?? ???????????- ? ?????????? ??????? ??? ?? ????????? ? ????????? ???? ????? ??? ????????? ?? ??? ????? ?? ?????????? ?? ????????? ????????? ??? 30.000 ????????? ??? ??? ???????? ??? "?????" ??????? ?????, ?? ????? ?? ????? ?? ???????? ?????????? ????????? ????? ?? ????? ??? 2011.

Το επικρατέστερο σενάριο για τη ρύθμιση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το νομοθετικό κενό που υπάρχει όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο προκύπτει το πλεονάζον προσωπικό, εμπεριέχει τη θεσμοθέτηση 5 βασικών κριτηρίων με τα οποία θα προταχθούν:

  • Οι υπάλληλοι που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και πάνω, οι οποίοι σύμφωνα με την περσινή απογραφή είναι 43.743. Οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

  • Οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας (μεταξύ 50-60 ετών) που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, προκειμένου να βρεθούν έναν χρόνο στην εφεδρεία και κατόπιν να συνταξιοδοτηθούν.

  • Οσοι δεν κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο, δηλαδή ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  • Οσοι απασχολούνται σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος προσωπικού καταγράφεται στους διοικητικούς υπάλλήλους, οι οποίοι αριθμούν περίπου το 45% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο.

  • Οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Υπολογίζεται ότι περίπου 67.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διοριστεί την τελευταία 8ετία με διαδικασίες χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και ανήκουν κυρίως στον διοικητικό κλάδο. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρχει "αρνητική" μοριοδότηση σε όσους έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, κυρίως από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επιβεβαιώνουν όμως το γεγονός ότι πρώτα θα τεθούν σε "εφεδρεία" οι μεγαλύτεροι σε ηλικία υπάλληλοι και εάν δεν συμπληρωθούν οι 30.000 θέσεις πλεονάζοντος προσωπικού τότε θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην αξιολόγηση των προσλήψεων της τελευταίας 10ετίας, όπου θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση μοριοδότηση των υποψηφίων.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

8,6 δισ. δολάρια κέρδη κατέγραψε η Coca- Cola το 2011

8,6 ???. ??????? ????? ????????? ? Coca- Cola ?? 2011! ?????- ????? ????? 8,6 ??????????????? ???????? (6,6 ???. ????)...

Περισσότερα...

3 δαπάνες που δεν καλύπτουν τα ταμεία πάνε αφορολόγητο!

3 δαπάνες που δεν καλύπτουν τα ταμεία συμπεριλαμβάνονται στο...

Περισσότερα...

30% περικοπές σε 13ο και 14ο μισθό στην Ελλάδα

30% είναι το ύψος της μείωσης που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση...

Περισσότερα...

6,5 δισ. δολ. σε ναυπηγήσεις από Έλληνες Εφοπλιστές

6,5 δισ. δολ. σε ναυπηγήσεις από Έλληνες Εφοπλιστές! Ξεπέρασαν τα 6,5...

Περισσότερα...

40 ευρώ για τους άνεργους απλά η συμμετοχή στον ΑΣΕΠ!

40 ευρώ θα πληρώνουν οι άνεργοι νέοι για συμμετοχή σε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr