ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 35 λεπτά χρειάστηκαν για ίδρυση εταιρείας!
35 λεπτά χρειάστηκαν για ίδρυση εταιρείας! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 22:17

30 λεπτά για ίδρυση εταιρείας! Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς απαιτούνταν 15 ημέρες για την έναρξη λειτουργίας μιας εταιρείας, ενώ το κόστος της διαδικασίας ανερχόταν σε 1.101 ευρώ.

Αντίστοιχα, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο μέσος χρόνος για την ίδρυση μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ήταν 7 ημέρες και το μέσο κόστος 399 ευρώ, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος χρόνος ήταν 8 ημέρες και το κόστος ανερχόταν στα 417 ευρώ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στην Ιταλία από τον Απρίλιο του 2010 χρειάζεται μόνο μία ημέρα και μόνον ένα έντυπο για τη σύσταση εταιρείας, ενώ στην Ισπανία ο απαιτούμενος χρόνος μειώθηκε από τις 28-29 ημέρες στις 17,5 και το κόστος από 617 ευρώ σε 115 ευρώ.

Πάντως, η Ελλάδα, υπό την πίεση και της τρόικας, έχει ήδη προχωρήσει σε κινήσεις για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης μιας επιχείρησης αλλά και τη δραστική μείωση του κόστους, με την εισαγωγή του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) από τον περασμένο Απρίλιο. Μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, η ίδρυση μιας επιχείρησης μπορεί να γίνει μέσα σε μία ημέρα, ενώ και το κόστος εμφανίζεται μειωμένο κατά 30% περίπου.

Ειδικότερα, από τις 4 Απριλίου που ξεκίνησε να λειτουργεί το Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι τις 29 Μαΐου ιδρύθηκαν 777 επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας την ''Υπηρεσία Μιας Στάσης''. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από το ΥΠ.Α.Α., σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο ΕΒΕΑ και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η διαδικασία ήταν τόσο γρήγορη και αυτοματοποιημένη ώστε χρειάστηκαν μόλις 35 λεπτά της ώρας για την ίδρυση των επιχειρήσεών τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε πως επαλήθευση των στοιχείων θα γίνει πάλι το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και θα δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο του 2012, ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή όχι βελτίωσης με βάση την εφαρμογή του Γ.Ε.ΜΗ. σε όλη τη χώρα από τον Απρίλιο του 2011.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

6% μείωση στην «κίνηση» του Jumbo

6% μικρότερη ήταν η κίνηση στα Jumbo το Πάσχα σε σχέση με πέρυσι...

Περισσότερα...

12 προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ανεργία

12 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ανεργία. Στην άμεση υλοποίηση...

Περισσότερα...

11 ύπο μελέτη μέτρα από την Κυβέρνηση για αύξηση εσόδων

11 νέα μέτρα έχει στα σχέδια να προωθήσει η Κυβέρνηση με απώτερο...

Περισσότερα...

218 δις έχει ξοδέψει η Ελλάδα για εξοπλισμούς από το 1974

218 δις έχει ξοδέψει η Ελλάδα για εξοπλισμούς από το 1974! Παρέμβαση...

Περισσότερα...

1.200 ειδικοί φρουροί προσλαμβάνονται

1.200 ειδικοί φρουροί προσλαμβάνονται! Την πρόσληψη 1.200 Ειδικών...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση