ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 180% αύξηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα!
180% αύξηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 10:06

180% αύξηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα! Σε "φλέβα χρυσού" εξελίσσεται για τον ελληνικό τουρισμό το τουριστικό ρεύμα από Ρωσία και στόχος του υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να εδραιωθεί αυτή η σχέση και στο μέλλον, προκειμένου η Ρωσία να γίνει μια από τις κύριες αγορές του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλάισιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος αναμένεται το επόμενο διάστημα στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του και θα έχει σειρά επαφών με τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας. Παράλληλα, θα επισκεφθεί το κέντρο θεωρήσεων Visa προκειμένου να ενημερωθεί για τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει ενώ θα δώσει σειρά συνεντεύξεων στα ρωσικά ΜΜΕ.

Ηδη οι αφίξεις από Ρωσία τρέχουν με 180% και εκτίμηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ότι εφέτος οι αφιχθέντες Ρώσοι τουρίστες μπορεί να φτάσουν και τις 700.000. Κύριοι παράγοντες που εχουν αλλάξει τα δεδομένα για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρωσία είναι η γρήγορη έκδοση της Visa, με την προσθήκη νέων Visa Center με επιπλέον προσωπικό, αλλά και τα γεγονότα στη λεκάνη της Μεσογείου που εκτιμάται ότι ώθησαν μέρος των Ρώσων προς τα ελληνικά θέρετρα.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση Visa, το προξενείο της Αγίας Πετρούπολης εκδίδει εντός 24 ωρών τις θεωρήσεις εισόδου, χρόνος που θεωρείται ικανοποιητικός από τις ελληνικές αρχές. Αίτημα πάντως των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων είναι να μπορούν και οι ίδιοι να διεκπαιρεώνουν εκδόσεις ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Πηγή: http://www.express.gr/...

 

 

Δείτε ακόμα...

6 άξονες προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης

6 άξονες προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης! Με έξι παρεμβάσεις σε...

Περισσότερα...

3 «τρουέκε» σε 3 πόλεις της Ελλάδας!

3 «τρουέκε» σε 3 πόλεις της Ελλάδας! Το διάστημα της κρίσης στην...

Περισσότερα...

20 εκατ. οι άνεργοι στην Ευρωζώνη εντός του 2013

20 εκατ. οι άνεργοι στην Ευρωζώνη εντός του 2013! Νέα αύξηση του...

Περισσότερα...

1η Νοεμβρίου τίθενται σε ισχύ τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας

1η Νοεμβρίου τίθενται σε ισχύ τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας. Έτσι...

Περισσότερα...

50% μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη στον ΟΑΕΕ

50% μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη στον ΟΑΕΕ κατά το πρώτο μήνα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση