ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 4 αποκρατικοποιήσεις το μήνα μέχρι το τέλος του 2011
4 αποκρατικοποιήσεις το μήνα μέχρι το τέλος του 2011 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 09:48

Τέσσερις αποκρατικοποιήσεις το μήνα καλείται να υλοποιεί μέχρι το τέλος του 2011, το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, προκειμένου να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών που έχει συμφωνηθεί και με την τρόικα.

Μόνο, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου πρέπει να υλοποιηθούν έξι αποκρατικοποιήσεις και άλλες 17 μέχρι το τέλος του 2011, συνολικά 23 εγχειρήματα σε διάστημα περίπου έξι μηνών, που αναμένεται από πλευράς κυβέρνησης να αποδώσουν συνολικά 5 δισ. ευρώ ή 2,2% του ΑΕΠ.

Μέχρι το Σεπτέμβριο, ο Οργανισμός Αποκρατικοποιήσεων καλείται να υλοποιήσει τις αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», του ΟΠΑΠ, του ΟΛΘ και των Κρατικών Λαχείων. Το ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από αυτές τις αποκρατικοποιήσεις αγγίζει τα 1,3 δις ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, μέχρι το Σεπτέμβριο θα διατεθεί μειοψηφικό πακέτο 40% των μετοχών της εταιρείας, ενώ περαιτέρω το ποσοστό του Δημοσίου αναμένεται να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή το 4ο τρίμηνο του 2012.

Για το Διεθνή Αερολιμένα, η κυβέρνηση προωθεί την επέκταση της σύμβασης εντός του 3ου τριμήνου του 2011. Σε δεύτερη φάση μέχρι, το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα προχωρήσει σε πώληση ποσοστού τουλάχιστον 21% των μετοχών του. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η πώληση ποσοστού 23,3% των μετοχών που σήμερα κατέχει το Δημόσιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από το 74%, που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο.

Αναφορικά με τον ΟΠΑΠ, εντός του τρίτου τριμήνου του 2011 η κυβέρνηση προχωρεί σε επαναδιαπραγμάτευση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης ως προς την επέκταση της διάρκειάς της, με την οποία ο ΟΠΑΠ προσφέρει τα παιχνίδια του στην ελληνική αγορά, αλλά και σε ανάθεση αδείας διενέργειας νέων παιγνίων.

Στον κατάλογο των εταιρειών προς ιδιωτικοποίηση ή αποκρατικοποίηση για το τρίμηνο Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2011 περιλαμβάνονται: ο ΟΛΠ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, το ΤΤ, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Αερίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΛΑΡΚΟ, η Alpha Bank, ο Ιππόδρομος, η ΕΛΒΟ, το Καζίνο Πάρνηθας, ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό αλλά και ακίνητα του Δημοσίου.

 

Πηγή: http://tvxs.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

237.000 ευρώ οι ετήσιες αμοιβές των Ελλήνων managers!

237.000 ???? ???? ???? ??? ?? ??????? ??? ??????? managers ?? ???? ??????! ?? ???? ???? ?????????? ??????????????? ??...

Περισσότερα...

100 εκατομμύρια δολάρια για την Παιδεία!

100 εκατομμύρια δολάρια για την παιδεία! O Henry Kravis, συνιδρυτής του...

Περισσότερα...

3% αύξηση τα κέρδη της Coca-Cola 3Ε λόγω μείωσης του κόστους!

3% αύξηση στα κέρδη της Coca-Cola 3Ε παρατηρήθηκε το 2009 εξαιτίας της...

Περισσότερα...

4 Πάμπλουτοι Έλληνες θα επενδύσουν στην Ελλάδα

4 ?????????? ??????? ?? ?????????? ???? ?????? ! ????? ????? ?? ?? 4 ???????????????? ?????????????? ??? ?? ??????????...

Περισσότερα...

300 εκατ. ευρώ έσοδα από τα νέα τέλη κυκλοφορίας

300 εκατ. ευρώ έσοδα προσδοκά το υπουργείο Oικονομικών να βάλει...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση