ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 3 Προγράμματα για επιχειρήσεις ενάντια στην κρίση
3 Προγράμματα για επιχειρήσεις ενάντια στην κρίση Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 10:07

?? ????? ??????? ?? ????????????? ??? ?????? ??? ???... ???????? ???????? ??? ?????? ???, ???? ??? ????? ???? ??? ?????????? ????? ???????????? ??? ??? ?????????? ???????? ???.

Οι καλές ιδέες και η αποφασιστική δράση όμως σπάνια αποτελούν λανθασμένο δρόμο. Γι' αυτό, αν το έχετε πάρει απόφαση, δείτε τους φορείς που θα σας ενημερώσουν, θα σας καθοδηγήσουν και θα σας «συστήσουν» στα διάφορα προγράμματα και στις επιχορηγήσεις, οι οποίες θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό σας.

StartupGreece

Με σύνθημα «Kickstarting Greece» και όχημα ένα πληρέστατο site, το εγχείρημα που στηρίζεται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, από την κυβέρνηση και από την Ε.Ε. εγκαινιάστηκε πριν από μόλις ενάμιση μήνα και έβαλε την ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα στην νέα εποχή.

Στο StartupGreece.gov.gr μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλος -ή να χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας στο Linked In για να δικτυωθείτε και να ενημερωθείτε για τα πάντα: Τα ανοιχτά προγράμματα χρηματοδοτήσεων ανά επαγγελματικό τομέα, τους τρόπους δικτύωσης με επιχειρήσεις και δημόσια ιδρύματα, τις επιτυχημένες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει μέσω του κινήματος, τις αποτυχίες για να μάθετε από τα λάθη, αλλά και χρηστικά how to's που θα σας συμβουλεύσουν βήμα-βήμα για τις διαδικασίες, τους νόμους και τις κινήσεις σας σαν «πρωτάρηδες».

JADE Hellas

Η ελληνική Ομοσπονδία Νεανικών Επιχειρήσεων -ή απλώς Jade Hellas- απευθύνεται στο «μέλλον» της επιχειρηματικότητας, στους νέους δηλαδή που επιθυμούν να βγουν στην «αρένα» της αγοράς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση και την στήριξη των φοιτητών με επιχειρηματικά σχέδια, ενώ ως μέλος της Ομοσπονδίας, έχετε πρόσβαση σε συνέδρια, ομιλίες, οδηγούς διαδικασιών και management, επισκέψεις σε επιχειρήσεις και φυσικά διαρκή ενημέρωση για τυχόν νέα προγράμματα.

Τα τελευταία μπορείτε να τα εντοπίσετε στην στήλη «Νέα» της ιστοσελίδας, όπως για παράδειγμα το καθεστώς της επιχειρηματικότητας των νέων στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου για άτομα 20-40 ετών. Η συνεργασία της JADE με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με άλλους φορείς προώθησης των «startups» όπως το Microsoft Business Center αποδεικνύει την επαρκή δικτύωση του φορέα.

Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Οι νέοι της Ελλάδας έχουν άλλο ένα «αποκούμπι» στην ανάγκη τους για πληροφόρηση σχετικά με τα όσα απαιτούνται για να τολμήσουν κάτι νέο. Πρόκειται για τις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας. «Θέλεις να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Στις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΘΝΕ) μπορείς να έχεις δωρεάν κάθε βοήθεια και υποστήριξη για τη δημιουργία της επιχείρησής σου», αναφέρεται στην σχετική σελίδα. Με αυτό τον τρόπο, η ΓΓΝΓ προσπαθεί να ενσταλάξει το επιχειρηματικό πνεύμα στους νέους, από την σχολική και φοιτητική τους ακόμη ηλικία.

 

Πηγή: http://www.in2life.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

21 τρις κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους

21 τρις κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους! Τουλάχιστον 21 τρις...

Περισσότερα...

11% των επιχειρήσεων επιλέγει μειώσεις μισθών το 2011

11% των επιχειρήσεων το 2011 επιλέγει μειώσεις μισθών. Τo 38% των...

Περισσότερα...

2 δισ. ευρώ "χάθηκαν" σε ένα χρόνο

2 δισ. ευρώ "χάθηκαν" σε ένα χρόνο! Νέες απώλειες 1,9 δισ. ευρώ είχαν...

Περισσότερα...

$1,92 δισ. δολάρια πρόστιμο στην HSBC

$1,92 ???. ??????? ???????? ???? HSBC!????????-?????, ????? 1,92 ???. ????????, ????????? ?? ???????? ? HSBC...

Περισσότερα...

1,9 δισ. € χρέος για τον "ευρωπαίο" Μίκυ Μάους

20 χρόνια λειτουγρίας συμπλήρωσε η Disneyland του Παρισιού, αλλά με...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση