5 εργασιακοί παράδεισοι. Στη λίστα «Better Life» που καταρτίζει η οργάνωση, μετρώνται οι βασικοί δείκτες ικανοποίησης των πολιτών από 34 κράτη.
Εισόδημα, εκπαίδευση, υγεία, δημόσια ζωή, ασφάλεια, αλλά και η σχέση μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου, ανήκουν στις παραμέτρους που λαμβάνονται υπ' όψιν προκειμένου να βγει ο μέσος όρος για κάθε χώρα. Ο υπολογισμός για την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, βασίζεται σε 3 δεδομένα: ο χρόνος που αφιερώνεται κατά μέσο σε προσωπικές δραστηριότητες, το ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών με παιδιά ηλικίας 6-14, και ο αριθμός των υπαλλήλων που δουλεύουν πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι μάλλον αναμενόμενα.
Αν θέλετε να φεύγετε στην ώρα σας από το γραφείο, καλύτερο να προτιμήσετε κάποια χώρα του ευρωπαϊκού Βορρά. Για παράδειγμα, στην Ολλανδία και τη Σουηδία, μόλις το 0,001% του εργατικού δυναμικού δουλεύει σε τακτική βάση πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα.
Αν είστε μητέρα, η Δανία είναι το κατάλληλο μέρος για σας, αφού το 78% των μαμάδων επιστρέφουν στην αγορά εργασίας αφού τα παιδιά τους έχουν ξεκινήσει το σχολείο. Αποφύγετε τη γείτονα χώρα, αφού στην Τουρκία μόνο το 24% των γυναικών με παιδιά έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Αν ψάχνετε για περισσότερο ελεύθερο χρόνο, σκεφτείτε τη μετοίκησή σας στο Βέλγιο. Οι Βέλγοι έχουν κατά μέσο όρο 16,61 ώρες προσωπικό χρόνο την ημέρα, συγκριτικά με το μέσο όρο όλων των χωρών που είναι 15,46 ώρες.
Οι 5 χώρες με τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες
1. Δανία
2. Νορβηγία
3. Ολλανδία
4. Φινλανδία
5. Βέλγιο
10 βήματα για εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο< Προηγουμενο | Επομενο >54 επιδόματα του Δημοσίου περικόπτονται σε 2! |
---|