ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 50.000 εργαζόμενοι εκτός Δημοσίου!
50.000 εργαζόμενοι εκτός Δημοσίου! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 09:32

50.000 εργαζόμενοι εκτός Δημοσίου! Με στόχο τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων στα 600.000 άτομα έως το 2015, 50.000 εργαζόμενοι αναμένεται να δουν την πόρτα της εξόδου.

Έτσι, πέρα από τις 120.000 συνταξιοδοτήσεις μέσω των κινήτρων που θεσπίστηκαν πέρυσι για πρόωρη έξοδο από το Δημόσιο, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 50.000 άτομα.

Οι απολύσεις, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", θα πραγματοποιηθούν με τους εξής τρόπους:

1) Μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες λήγουν. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 25.000 είναι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κυρίως σε Νομικά Πρόσωπα, οι οποίοι θα αποχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση των συμβάσεών τους.

Οι εν λόγω υπάλληλοι θα πάρουν και επίδομα ανεργίας. Κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στο Δημόσιο. Και αυτό, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να καταβάλουν εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ, οι οποίες δεν αποκλείεται να φτάσουν και στο 3% επί των κρατήσεων (βασικός μισθός συν το χρονοεπίδομα)

2) Εθελούσιες αποχωρήσεις για 2-5 έτη (ακόμη και μέχρι τη συμπλήρωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης), οι οποίοι θα λαμβάνουν το 70% του βασικού μισθού - εκτός επιδομάτων. Αντιθέτως, θα παρακρατούνται στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές εισφορές, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη σύνταξή τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (με 35ετία για όσους προσελήφθησαν προ του 1983 και στο 58ο -ξανά με 35ετία- για τους μεταγενέστερους).

3) Όσοι προέρχονται από καταργηθέντες ή συγχωνευθέντες οργανισμούς και εν αναμονή της κρίσης τους από το ΑΣΕΠ για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου - εάν και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν περίπου το 50% του βασικού μισθού. Σε περίπτωση που δεν κριθούν μετατάξιμοι, θα φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης με αυτές τις αποδοχές.

 

Πηγή: http://news247.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

12.000 επιχειρήσεις κάνουν συναλλαγές στο διαδίκτυο

12.000 επιχειρήσεις κάνουν συναλλαγές στο διαδίκτυο! Η ετήσια...

Περισσότερα...

67 τρισ. δολ. φτάνει η «σκιώδης» τραπεζική αγορά

67 τρισ. δολ. φτάνει η «σκιώδης» τραπεζική αγορά! Η «σκιώδης»...

Περισσότερα...

6 κακές, κοστοβόρες οικονομικές συνήθειές μας!

6 κακές, κοστοβόρες οικονομικές συνήθειές μας! Ο κουμπαράς μας...

Περισσότερα...

1 επίδομα μόνιμου και σε.. συμβασιούχους!

1 επίδομα μόνιμου και σε.. συμβασιούχους! Πράσινο φως για ισότητα...

Περισσότερα...

50% έχασε η μετοχή της ΒΡ λόγω της πετρελαιοκυλίδας

50% έχει χάσει η αξία της μετοχής της ΒΡ από τον περασμένο Απρίλιο,...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση