ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 7 βήματα για ανεύρεση εργασίας μέσω social networking
7 βήματα για ανεύρεση εργασίας μέσω social networking Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 16 Μαϊου 2011 09:49

7 βήματα για ανεύρεση εργασίας μέσω social networking. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το LinkedIn είναι ίσως το πιο «συνειδητοποιημένο» social network της «πιάτσας».

 

To LinkedIn φτιάχτηκε για να διασυνδέει εταιρείες και εργαζόμενους, καθώς και για να είναι άμεσα προσβάσιμο το επαγγελματικό προφίλ του κάθε ενδιαφερόμενου. Με άλλα λόγια, αν εργάζεστε, δημιουργείτε λογαριασμό στο LinkedIn και τον προσαρτάτε στο προφίλ της εταιρίας σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αυξήστε τις πιθανότητες να έχετε μια καλή προσφορά εργασίας:

  • Δημιουργήστε ένα προσεγμένο προφίλ. Αναφέρετε σε αυτό την προϋπηρεσία σας, τις συστάσεις που έχετε εξασφαλίσει, τις σπουδές σας και την θέση που σας ενδιαφέρει. Το σύντομο «βιογραφικό» σας θα πρέπει να συνοδεύεται από μία σοβαρή φωτογραφία, και όχι από αυτή του Batman που λέγαμε προηγουμένως.

  • Χτίστε ένα δίκτυο επαφών. Όσους περισσότερους γνωστούς σας εντοπίσετε στο LinkedIn, τόσο το καλύτερο, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσετε σε άνθρωπο που γνωρίζει κάποιον άλλον, ο οποίος σχετίζεται με την εταιρεία που σας ενδιαφέρει.

  • Πείτε σε όλους ότι ψάχνετε για δουλειά. Το LinkedIn διαθέτει δυνατότητα status update, ανάλογο του Facebook, μέσω του οποίου μπορείτε να «διαλαλήσετε» πως ανήκετε στο διαθέσιμο έμψυχο υλικό αυτής της χώρας -ή και, γιατί όχι, του κόσμου. Επίσης, στις επιλογές του προφίλ σας, θα βρείτε την κατηγορία «interested in», όπου δεν συμπληρώνετε «men or women», όπως στο έτερο αγαπημένο σας site, αλλά «career opportunities», «job inquiries» κ.α.

  • Εξασφαλίστε συστάσεις από τους πρώην εργοδότες σας. Αν χάσατε την δουλειά σας πρόσφατα, είναι η ιδανική ευκαιρία, σε δύσκολες περιόδους όπως αυτές, να ζητήσετε από το πρώην αφεντικό σας να γράψει τα καλύτερα για εσάς. Οι συνθήκες αναγκάζουν τους προϊσταμένους να νιώθουν τύψεις για τις απολύσεις και μία καλή συστατική επιστολή είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για εσάς.

  • Εντοπίστε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν και επικεντρωθείτε σε αυτές. Βρείτε αν κάποια από τις επαφές σας σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τις συγκεκριμένες εταιρείες και «χαράξτε» την ηλεκτρονική σας πορεία προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, βλέπετε πως ένας πρώην συμφοιτητής σας γνωρίζει έναν υπάλληλο στο διαφημιστικό γραφείο που έχετε βάλει στο μάτι. Ζητήστε του να τον ρωτήσει αν υπάρχουν κενές θέσεις εργασίες ή προοπτικές για κάτι ανάλογο στο εγγύς μέλλον, και, γιατί όχι, να προωθήσει το βιογραφικό σας στον αμέσως ανώτερό του. Από εκεί κι έπειτα, το CV σας θα βρει τον δρόμο του.

  • Τσεκάρετε συχνά το tab «Jobs», στο οποίο όσες εταιρείες ψάχνουν επισήμως προσωπικό δηλώνουν τις ειδικότητες προς πρόσληψη.

Πηγή: http://www.in2life.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

39 τρισ. δολάρια η περιουσία των 10 εκ. κροίσων!

39 τρισ. δολάρια περιουσία περίπου σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε...

Περισσότερα...

578.723 οι άνεργοι στην Ελλάδα το Μάρτιο

578.723 άνεργοι καταγράφτηκαν το Μάρτιο του 2010 στην Ελλάδα, αριθμός...

Περισσότερα...

50% αύξηση προσωπικού για το Facebook μέσα στο 2009

50% αύξηση στο προσωπικό της αναμένεται να πραγματοποιήσει η...

Περισσότερα...

25 managers πήραν 22 δισ. δολάρια το 2010

25 managers πήραν 22 δισ. δολάρια το 2010. Σύμφωνα με σχετική έρευνα ο...

Περισσότερα...

6 μήνες κλείνει το κίνημα ''Κα- ταναλώνουμε, ό,τι παράγουμε''

6 μήνες κλείνει το κίνημα ''Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr