ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών
6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 10:17

6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών θα εφαρμόσει 1 στις 3 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς το 40,9% των εταιριών αυτών θεωρεί την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων απαραίτητη επιλογή για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών μέσα στο 2011, το 28% των εταιριών απάντησε ναι. Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσαν τα 2/3 των επιχειρήσεων (ποσοστό 59%) για την υιοθέτηση επιχειρησιακών συμβάσεων, ενώ εν αναμονή είναι το 13%, καθώς δεν γνωρίζει ακόμη προς πια κατεύθυνση θα κινηθεί η διοίκηση της εταιρίας.

Θετικά αντιμετωπίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις το 62,3% των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που συμμετείχε στην έρευνα. Το 45,4% πιστεύει ότι ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 14% θεωρεί απαραίτητη την υιοθέτησή του, κάτω από τις παρούσες συνθήκες και το 3% δηλώνει ότι η εφαρμογή του είναι μοναδική επιλογή για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ενώ, το 36% θεωρεί ότι η διαμόρφωση του πλαισίου των επιχειρησιακών συμβάσεων παρουσιάζει κενά.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας, προκύπτει ότι η καθιέρωση μίας επιχειρησιακής σύμβασης σε μία εταιρία θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και στο καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Ειδικότερα, το 54,51% των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού δηλώνει ότι η μείωση των μισθών θα μειώσει παράλληλα και την παραγωγικότητα της επιχείρησης. Αντίστοιχα το 45,45% απαντά ότι οι μειώσεις μισθών θα οδηγήσουν σε σύγκρουση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και θα διαταράξουν την εργασιακή ειρήνη στο εσωτερικό της επιχείρησης.

 

Πηγή: http://www.isotimia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

79 μέτρα σε 10 ημέρες

79 μέτρα σε 10 ημέρες! Τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το νέο...

Περισσότερα...

33,1% των νέων επηρεασμένοι από την οικονομική κρίση

33,1% των νέων στην Ελλάδα δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί από την...

Περισσότερα...

155 εκατ. ευρώ έσοδα για την Τουρκία από το Μουντομπάσκετ

155 εκατ. ευρώ έσοδα προσδοκά να έχει η Τουρκία από τη διοργάνωση...

Περισσότερα...

10 επενδυτικά deals σε 60 ημέρες

10 επενδυτικά deals σε 60 ημέρες! Μαραθώνιο 60 ημερών ξεκίνησε το...

Περισσότερα...

20 εκατ. δωροδοκίες κάθε χρόνο στην Ευρώπη

20 εκατ. δωροδοκίες κάθε χρόνο στην Ευρώπη! Περίπου 120 δισ. ευρώ...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση