ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών
6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 10:17

6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών θα εφαρμόσει 1 στις 3 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς το 40,9% των εταιριών αυτών θεωρεί την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων απαραίτητη επιλογή για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών μέσα στο 2011, το 28% των εταιριών απάντησε ναι. Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσαν τα 2/3 των επιχειρήσεων (ποσοστό 59%) για την υιοθέτηση επιχειρησιακών συμβάσεων, ενώ εν αναμονή είναι το 13%, καθώς δεν γνωρίζει ακόμη προς πια κατεύθυνση θα κινηθεί η διοίκηση της εταιρίας.

Θετικά αντιμετωπίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις το 62,3% των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που συμμετείχε στην έρευνα. Το 45,4% πιστεύει ότι ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 14% θεωρεί απαραίτητη την υιοθέτησή του, κάτω από τις παρούσες συνθήκες και το 3% δηλώνει ότι η εφαρμογή του είναι μοναδική επιλογή για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ενώ, το 36% θεωρεί ότι η διαμόρφωση του πλαισίου των επιχειρησιακών συμβάσεων παρουσιάζει κενά.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας, προκύπτει ότι η καθιέρωση μίας επιχειρησιακής σύμβασης σε μία εταιρία θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και στο καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Ειδικότερα, το 54,51% των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού δηλώνει ότι η μείωση των μισθών θα μειώσει παράλληλα και την παραγωγικότητα της επιχείρησης. Αντίστοιχα το 45,45% απαντά ότι οι μειώσεις μισθών θα οδηγήσουν σε σύγκρουση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και θα διαταράξουν την εργασιακή ειρήνη στο εσωτερικό της επιχείρησης.

 

Πηγή: http://www.isotimia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3,9 δισ. δολ. η αξία του εμπορίου Ελλάδας - Τουρκίας

3,9 δισ. δολ. η αξία του εμπορίου Ελλάδας - Τουρκίας! Μία «ανάσα»...

Περισσότερα...

30 δις ευρώ για τράπεζες αλλά υπό τον πλήρη έλεγχο Τρόικας!

30 δις ευρώ για τράπεζες αλλά.. υπό τον πλήρη έλεγχο της Τρόικας! Το...

Περισσότερα...

6 προς 10 φοροδιαφυγή στα νησιά

6 προς 10 φοροδιαφυγή στα νησιά! Με ακμαίο τουρισμό Ευρείας...

Περισσότερα...

30% αύξηση στις τουριστικές κρατήσεις

30% ?????? ???? ??????????? ?????????! ?????? 30% ?????????? ???? ????????? ????????? ??? ??? ?????? ??? ?????????? ???...

Περισσότερα...

18ο μέλος της ευρωζώνης η Λετονία

18ο κράτος-μέλος της ευρωζώνης θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση