ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών
6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 10:17

6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών θα εφαρμόσει 1 στις 3 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς το 40,9% των εταιριών αυτών θεωρεί την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων απαραίτητη επιλογή για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών μέσα στο 2011, το 28% των εταιριών απάντησε ναι. Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσαν τα 2/3 των επιχειρήσεων (ποσοστό 59%) για την υιοθέτηση επιχειρησιακών συμβάσεων, ενώ εν αναμονή είναι το 13%, καθώς δεν γνωρίζει ακόμη προς πια κατεύθυνση θα κινηθεί η διοίκηση της εταιρίας.

Θετικά αντιμετωπίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις το 62,3% των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού που συμμετείχε στην έρευνα. Το 45,4% πιστεύει ότι ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 14% θεωρεί απαραίτητη την υιοθέτησή του, κάτω από τις παρούσες συνθήκες και το 3% δηλώνει ότι η εφαρμογή του είναι μοναδική επιλογή για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ενώ, το 36% θεωρεί ότι η διαμόρφωση του πλαισίου των επιχειρησιακών συμβάσεων παρουσιάζει κενά.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας, προκύπτει ότι η καθιέρωση μίας επιχειρησιακής σύμβασης σε μία εταιρία θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και στο καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Ειδικότερα, το 54,51% των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού δηλώνει ότι η μείωση των μισθών θα μειώσει παράλληλα και την παραγωγικότητα της επιχείρησης. Αντίστοιχα το 45,45% απαντά ότι οι μειώσεις μισθών θα οδηγήσουν σε σύγκρουση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και θα διαταράξουν την εργασιακή ειρήνη στο εσωτερικό της επιχείρησης.

 

Πηγή: http://www.isotimia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

403 νέες εντάξεις στο πρόγραμμα digi-retail του ΕΣΠΑ!

403 νέες εντάξεις στο πρόγραμμα digi-retail του ΕΣΠΑ!! Η Ειδική...

Περισσότερα...

600 εκ. θέσεις εργασίας για την παγκόσμια ανάκαμψη

600 εκ. θέσεις εργασίας για την παγκόσμια ανάκαμψη! Ζοφερές...

Περισσότερα...

14 δις δολάρια θα στοιχίσει η ανοικοδόμηση της Αϊτής

14 δις δολάρια θα στοιχίσει η ανοικοδόμηση της Αϊτής, της...

Περισσότερα...

817,8 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές!

817,8 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές! Στα 817,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι...

Περισσότερα...

0,3% ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

0,3% ανάπτυξη στην Ευρωζώνη! Κατά το τρίμηνο που τελείωσε τον...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr