ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 8 όροι στις συναλλαγές πολιτών με τράπεζες καταργούνται
8 όροι στις συναλλαγές πολιτών με τράπεζες καταργούνται Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 09:58

8 όροι που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με πολίτες καταργούνται. «Εκτός νόμου» τίθενται οκτώ όροι που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου.

Στο εξής, λοιπόν, απαγορεύεται:

1) Η καταβολή προμήθειας ή λειτουργικών εξόδων σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ATM του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος.

2) Η επιβολή προμήθειας ή εξόδων για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, που είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος.

3) Η επιβολή προμήθειας ή εξόδων σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου, αναφορικά με την ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών, όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο.

4) Η επιβολή εξόδων αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς που aπαραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η τράπεζα.

5) Η επιβάρυνση με έξοδα τήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων, των λογαριασμών με μέσο μηνιαίο υπόλοιπο μικρότερο από εκείνο που ορίζει η τράπεζα.

6) Απαγορεύεται η χρήση του όρου που προβλέπει ότι σε περίπτωση στεγαστικού δανείου, αυτό κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό του οφειλέτη και ενώ η αποδέσμευση γίνεται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου από την ημέρα που κατατίθεται το ποσό στον δεσμευμένο λογαριασμό.

7) Ο όρος που υποχρεώνει τον καταθέτη να ειδοποιεί αμέσως την τράπεζα σε περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου καταθέσεων, και ορίζει ότι η τράπεζα δεν ευθύνεται σε περίπτωση που πραγματοποιήσει πληρωμή σε άλλο πρόσωπο, πριν λάβει την ειδοποίηση.

8) Ο όρος που περιορίζει την ευθύνη των τραπεζών μόνο για δόλο ή για βαριά αμέλεια υπαλλήλου της σε περίπτωση μη γνήσιας υπογραφής σε δελτία ή εντολές πληρωμής, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο την ευθύνη της για ελαφρά αμέλεια.

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

100 εκατ./χρόνο για τα τηλέφωνα του δημοσίου!

100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τουλάχιστον δίνονται για τους...

Περισσότερα...

7 άξονες για το νέο OTE

7 άξονες προτεραιότητας έθεσε ο OTE, προκειμενου να φύγει από τη...

Περισσότερα...

310 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

310 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές! Στα 310 εκατ. ευρώ ανήλθε η...

Περισσότερα...

10 βήματα για εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο

10 ?????? ??? ?? ??????????????? ???????? ??? ???????. ??? ?? ????????? ??? ????? ?????????? ????????? ?? ??? ???????...

Περισσότερα...

8% της απασχόλησης καλύπτει ο τουρισμός

8% της απασχόλησης καλύπτει ο τουρισμός! Τη σημαντική συνεισφορά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr