ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 6 στους 10 μεσήλικες ΄Ελληνες υπερ ευέλικτης απασχόλησης
6 στους 10 μεσήλικες ΄Ελληνες υπερ ευέλικτης απασχόλησης Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010 12:35

6 στους 10 μεσήλικες ΄Ελληνες υπερ της ευέλικτης απασχόλησης!  Στόχος έρευνας, ήταν να διαπιστωθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφασή των στελεχών να μετακινηθούν σε μία νέα εργασία, εν μέσω κρίσης, και κατά πόσο οι απαιτήσεις και τα θέλω των εργαζομένων συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

Το 91,43% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα της People for Business δήλωσε ότι θα επέλεγε την εξαρτημένη-μισθωτή εργασία σε μία εταιρία και όχι την εξωτερική συνεργασία, που θα αμείβεται βάσει επίτευξης στόχων. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν περίπου ίδιο 91,41%, γεγονός που δείχνει ότι οι έλληνες παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, δυσκολεύονται να ενταχθούν σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα απασχόλησης.

Ειδικότερα, για το 34,14%, η εξαρτημένη εργασία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να επιλέξει μία θέση σε μία επιχείρηση, για το 37,29% η μισθωτή εργασία είναι σημαντική προϋπόθεση, ενώ για το 20% εντάσσεται στους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή του. Μόλις το 8,57% δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την μισθωτή εργασία και είναι ανοιχτό σε εξωτερικές συνεργασίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αποκλειστικά και μόνο μισθωτή εργασία θα επέλεγαν τα στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού και της οικονομικής διεύθυνσης. Αντίθετα, πιο ευέλικτοι σε εξωτερικές συνεργασίες φαίνονται να είναι οι εργαζόμενοι στον φαρμακευτικό κλάδο και στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Την εξαρτημένη εργασία επιλέγει επίσης η συντριπτική πλειοψηφία (93,90%) των εργαζομένων, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 26 έως 33 ετών, αλλά και το 88% της ηλικιακής ομάδας 33-40 ετών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, τα στελέχη που είναι άνω των 48 ετών εμφανίζονται ανοιχτά στις εξωτερικές συνεργασίες, σε ποσοστό 60,17%, όπως πιο ευέλικτα στο συγκεκριμένο θέμα φαίνονται και τα στελέχη με ετήσιες μικτές αποδοχές άνω των 50.000 ευρώ.

 

Πηγή: http://www.isotimia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2.000.000.000 ευρώ διαφυγή φόρων από τυχερά παιχνίδια!

2.000.000.000 ευρώ φοροδιαφυγή από τυχερά παιχνίδια! Ο υπουργός...

Περισσότερα...

6 προς 10 φοροδιαφυγή στα νησιά

6 προς 10 φοροδιαφυγή στα νησιά! Με ακμαίο τουρισμό Ευρείας...

Περισσότερα...

14 νομοί προμηθεύονται φάρμακα χωρίς πίστωση

14 νομοί προμηθεύονται φάρμακα χωρίς πίστωση! Μόνο τοις μετρητοίς...

Περισσότερα...

32,6 δις δολάρια σε bonus εν μέσω κρίσης!

32,6 δις δολάρια σε bonus προς τα στελέχη τους έδωσαν το 2008 εννέα...

Περισσότερα...

5 συνέπειες του «κούρεματος» για τον Πολίτη

5 τρόποι με τους οποίους το «κούρεμα» επηρεάζει τον απλό πολίτη!...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση