ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 8 ημερομηνίες συνάντησης με Εφορία μέχρι το τέλος του έτους!
8 ημερομηνίες συνάντησης με Εφορία μέχρι το τέλος του έτους! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 10:33

8  ημερομηνίες συνάντησης με Εφορία μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να γνωρίζουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι. Οι ημερομηνίες είναι και έκτακτες και καθιερωμένες με την εφορία. Ας δούμε αναλυτικότερα ποιες προθεσμίες λήγουν πότε:

Περαίωση: η - νέα - γενική προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στις 28 του μήνα, ενώ έχει δοθεί και τελεσίγραφο στις εφορίες, ώστε όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα να έχουν εκδοθεί ή διορθωθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου.

Ληξιπρόθεσμα χρέη: η προθεσμία είναι ανοιχτή, καθώς δίνεται η δυνατότητα - σε όποιον επιθυμεί - υπαγωγής στη ρύθμιση οποτεδήποτε, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει εφάπαξ το σύνολο των δόσεων μέχρι την ημερομηνία, που θα αιτηθεί να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Τέλη κυκλοφορίας 2011: οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. πρέπει να καταβάλουν το φόρο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε να πάρουν το γνωστό αυτοκόλλητο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί πλέον παράδοση η παράταση της προθεσμίας για το πρώτο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ακίνητα offshore εταιριών: η προθεσμία για τη μεταβίβαση αυτών, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, έχει παραταθεί και λήγει στις 29 του μήνα.

Ειδικός φόρος επί των ακινήτων: παράταση και εδώ για την τελική ημερομηνία υποβολής της σχετικής δήλωσης, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Κατασχέσεις για χρέη: οι 772 ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης αξίας, που χρωστούν στο Δημόσιο, έχουν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Αλλιώς, κινδυνεύουν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Δηλώσεις Φ.Π.Α.: από τις 20 έως και τις 24 του μήνα λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. για επιχειρήσεις με βιβλία Γ΄ κατηγορίας, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του υπόχρεου.

Φόρος μισθωτών υπηρεσιών και Ε.Π.Ε.: από τις 20 έως και τις 31 Δεκεμβρίου εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποβολή του Φ.Μ.Υ., καθώς και του φόρου 25% των εταίρων σε εταιρίες περιορισμένης ευθύνης, με προσωπικό άνω των 500 ατόμων. Οι ημερομηνίες διαφέρουν και εδώ ανάλογα με το τελευταίο ψηφίου του Α.Φ.Μ. αυτών των επιχειρήσεων.

 

Πηγή: http://www.capital.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

259 εκατ.€ ζημίες για την Wind Hellas

259 εκατ.€ ζημίες κατέγραψε η Wind Hellas το 2009.   Είναι η πρώτη φορά...

Περισσότερα...

10 συμβουλές για καλές αγορές στις εκπτώσεις!

10 συμβουλές για καλές αγορές στις εκπτώσεις μια και οι...

Περισσότερα...

175 εταιρείες ζήτησαν να μπουν στο άρθρο 99 το 2012

175 εταιρείες ζήτησαν να μπουν στο άρθρο 99 το 2012! Στοιχεία για...

Περισσότερα...

5.800 ακυρώσεις κρατήσεων λόγω των επεισοδίων!

5.800 ακυρώσεις κρατήσεων πραγματοποιήθηκαν το πρώτο 24ωρο των...

Περισσότερα...

1 στις 3 νέες θέσεις εργασίας ''ευέλικτη''

1 στις 3 νέες θέσεις εργασίας ''ευέλικτη''! Μέσα στο 9μηνο του έτους,...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση