ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 237.000 ευρώ οι ετήσιες αμοιβές των Ελλήνων managers!
237.000 ευρώ οι ετήσιες αμοιβές των Ελλήνων managers! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 09:13

237.000 ???? ???? ???? ??? ?? ??????? ??? ??????? managers ?? ???? ??????! ?? ???? ???? ?????????? ??????????????? ?? ??????? ??????? ??? ????????? ????????? ???????? ??????? ??????????!

Εταιρίες μεσαίας κατηγορίας χαρακτηρίζονται οι εταιρίες εκείνες που έχουν κύκλο εργασιών από 150 έως 500 εκατ ευρώ και απασχολούν από 200 έως 800 εργαζομένους.

Τα δείγματα της έρευνας συγκεντρώθηκαν από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις Η.Π.Α, την Ευρωπαϊκή Ενωση ( Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα ,Ιταλία Ισπανία) και από την Τουρκία και εξετάστηκαν οι ετήσιες μεικτές αποδοχές για τις θέσεις γενικών διευθυντών, οικονομικών διευθυντών και εμπορικών διευθυντών.

Από τις Η.Π.Α συμμετείχαν στην έρευνα 20.000 εταιρίες και περίπου 25.000 εταιρίες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις εταιρίες που συμμετείχαν ποσοστό της τάξεως του 75% ανήκει στον κλάδο της βιομηχανίας ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στον ευρύτερο κλάδο των υπηρεσιών.

Οι έλληνες γενικοί διευθυντές ( μάνατζερς ) με ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 237.000 ευρώ κατά μέσο όρο, συναγωνίζονται επάξια τους Γερμανούς ομολόγους τους οι οποίοι αμείβονται με 242.000 ευρώ, τους Γάλλους με 241.000 ευρώ και τους αντίστοιχους Ιταλούς που παίρνουν 251.000 ευρώ και θεωρούνται οι πλέον καλοπληρωμένοι. Στους καλοπληρωμένους μάνατζερς της κατηγορίας αυτής ανήκουν και οι Τούρκοι οι οποίοι αμείβονται με 236.000 ευρώ ετησίως, ενώ μακράν «παραπονούμενοι» εμφανίζονται οι Ισπανοί με μεικτές ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 210.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα στελέχη των Ισπανικών μεσαίας κατηγορίας εταιριών έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές συγκρινόμενες με τους ομολόγους τους στην Ε.Ε ακόμα και με τους Τούρκους.

Ενδεικτικά ο Ισπανός οικονομικός διευθυντής έχει ετήσιες απολαβές 106.000 ευρώ, έναντι 122.000 ευρώ του Τούρκου ομολόγου του ,του Γερμανού με 133.000 ευρώ και του αντίστοιχου Ελληνα που αμείβεται με 125.000 ευρώ ετησίως.

Όπως επισήμανε στο Α.Π.Ε ο γενικός διευθυντής της Towerwatson (αμερικανική πολυεθνική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων  που έκανε την έρευνα) στην Ελλάδα κ. Μ.Ζέλερ: «Τα στελέχη των ελληνικών εταιριών αμείβονται ανταγωνιστικά σε σχέση με τους ομολόγους τους τόσον στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσον και στις Η.Π.Α. Το μεγάλο μειονέκτημα για τους Ελληνες μάνατζερς είναι η μικρή ελληνική αγορά και το ηλικιακό όριο που είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην Ελλάδα για να καταλάβουν αυτές τις θέσεις. Στις ελληνικές επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους η ηλικία που παρατηρείται στους γενικούς, τους οικονομικούς και τους εμπορικούς διευθυντές είναι τα 50 χρόνια».

Η περιορισμένη ελληνική αγορά δεν δίνει στους ανθρώπους αυτούς τη δυνατότητα μεγαλύτερης εξέλιξης, διότι οι επιχειρήσεις μεγαλύτερης κατηγορίας είναι λίγες. Ετσι η θέση αυτή χαρακτηρίζεται πλαφόν στη καριέρα τους!

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr/....

 

 

 

Δείτε ακόμα...

3 δις δολλάρια επενδύσεις στη Ρωσία η Coca-Cola

3 ??? ???????? ?????????? ??? ????? ? Coca-Cola! ? Coca-Cola ????????? ?? ????????? 3 ??? ??????? ??????? ??? ????? ???...

Περισσότερα...

20% αύξηση μισθών το 2011!!όχι εδώ..στη Βολιβία!

20% αύξηση μισθών το 2011!!όχι εδώ..στη Βολιβία! Ο πρόεδρος της...

Περισσότερα...

5 ερωτήσεις - απαντήσεις για ρύθμιση χρεών από δάνεια

5 ερωτήσεις - απαντήσεις για το πώς θα ρυθμιστούν χρέη δανείων...

Περισσότερα...

320 μονάδες - ρεκόρ το spread για τα ελληνικά ομόλογα

320 μονάδες έφτασε το spread για τα ελληνικά ομόλογα την Παρασκευή...

Περισσότερα...

8 συμβουλές για ασφαλή αγορά σπιτιού

8 συμβουλές για ασφαλή αγορά σπιτιού τώρα που το ''πόθεν έσχες''...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr