ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 150.000 θέσεις εργασίας με επιχορηγούμενες εισφορές!
150.000 θέσεις εργασίας με επιχορηγούμενες εισφορές! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 12:23

150.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με επιχορηγούμενες ασφαλιστικες εισφορές εξετάζει η κυβέρνηση. Παράλληλα, ο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ευνοϊκή ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Η πρόταση για αυτήν την επιχορήγηση κατατέθηκε από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το σχετικό σχέδιο έχει ήδη υποβληθεί από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ προς έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχετική αναφορά αναμένεται να γίνει και από τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια της ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν ίσο αριθμό τουλάχιστον μη επιχορηγούμενων εργαζομένων με τον αριθμό των επιχορηγούμενων καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 650.000.000 ευρώ και κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής: 108.300.000 ευρώ για το 2010 και 541.700.000 ευρώ για το 2011.

Η επιχορήγηση αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές ή σε μέρος αυτών, για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, καθώς και στις μηνιαίες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές ή σε μέρος αυτών που το ΙΚΑ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για τους εργαζόμενους που αντί του ΕΤΕΑΜ ασφαλίζονται σε άλλα Επικουρικά Ταμεία, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος των αντίστοιχων μηνιαίων εργοδοτικών εισφορών ή σε μέρος αυτών, για όλους του κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές ή σε μέρος αυτών των αντίστοιχων Επικουρικών Ταμείων, καθώς και των εργοδοτικών εισφορών ή σε μέρος αυτών, εκείνων που το ΙΚΑ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται επιπλέον το ποσό που αντιστοιχεί στις εργοδοτικές εισφορές ή σε μέρος αυτών, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, για τους μήνες που αυτά καταβάλλονται.

Ως βάση για τον ποσοστιαίο υπολογισμό των ανωτέρω ποσών επιχορήγησης λαμβάνονται οι πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/ επιχορηγούμενων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους των 2.000 ευρώ. Το πόσο επιχορήγησης αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη, σε ποσοστό 100% για τα άτομα με αναπηρία 90% για εργαζόμενους ηλικίας 55- 64 ετών 80% για τους λοιπούς εργαζόμενους.

Οι αξιώσεις των εργοδοτών για τα παραπάνω ποσά της επιχορήγησης που δεν ικανοποιούνται μέσω του αλληλόχρεου θα καταβάλλονται απευθείας στην επιχείρηση. Διευκρινίζεται ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν είναι δυνατή η μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης, τόσο των επιχορηγούμενων εργαζομένων όσο και του δεσμευόμενου προσωπικού, από πλήρη σε μερική.

Πηγή: http://finance.in.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

500 δισ. δολ. κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη!

500 δισ. δολ. κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη!Μείωση του...

Περισσότερα...

179.070 φορολογούμενοι θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο!

179.070 φορολογούμενοι θα πληρώσουν μεγάλα ποσά πρόσθετου φόρου για...

Περισσότερα...

150.000 θέσεις εργασίας με επιχορηγούμενες εισφορές!

150.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές...

Περισσότερα...

8 στα 10 παπούτσια στην αγορά είναι κινέζικα

8 στα 10 παπούτσια που πωλούνται στην ελληνική αγορά είναι...

Περισσότερα...

11 ύπο μελέτη μέτρα από την Κυβέρνηση για αύξηση εσόδων

11 νέα μέτρα έχει στα σχέδια να προωθήσει η Κυβέρνηση με απώτερο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση