ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Βιογραφίες Μαΐκλ Τζάκσον
Μαΐκλ Τζάκσον Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 18:39

 • 29 Αυγούστου 1958 γεννιέται ο Michael Joseph Jackson, στο Γκάρι της Ιντιάνα των ΗΠΑ.
 • 6 ετών συμμετέχει στους "Jackson Brothers", ως συνοδευτικός μουσικός και τραγουδιστής. Η μπάντα μετονομάζεται σε " The Jackson 5" αργότερα, με τον Michael σε ηλικία 8 ετών να τραγουδάει πλέον ως κύριος τραγουδιστής και σημειώνει αρκετές επιτυχίες διεθνώς.
 • 21 ετών ο Michael Jackson ξεκινάει την solo καρριέρα του,  κυκλοφορώντας το 1979 το "Off the Wall". 20 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως και αρκετά βραβεία θέτουν τον Jackson σε τροχιά "φαινομένου".
 • 2ο προσωπικό άλμπουμ για τον Jackson το 1982. Ο δίσκος "Thriller" ξεπερνά κάθε προσδοκία και θα γίνει ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, παραπάνω από 70 εκ. δίσκους. Θα παραμείνει για 80 συνεχόμενες εβδομάδες στο top 10 των Billboard charts με τις 37 από αυτές στο no.1! Οι New York Times θα γράψουν: "...στον κόσμο της πόπ μουσικής, υπάρχουν ο Michael Jackson και όλοι οι υπόλοιποι."
 • 5 χρόνια αργότερα, το 1987, κυκλοφορεί τον δίσκο "Bad" και ξεκίνα περιοδεία με 123 συναυλίες μπροστά σε συνολικό κοινό 4,4 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ταυτόχρονα θα συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο, δωρίζοντας χρήματα σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα. Ο "λευκός" πλέον Jackson θα αποτελέσει "τρόφη" για τα ΜΜΕ, όχι μόνο για την καλλιτεχνική του πλευρά αλλά και για τις αλλαγές στην στην εμφάνιση του και τον "ιδιόρυθμο" τρόπο ζωής του.
 • 4ος δίσκος το 1991, το "Dangerous". Όπως και το "Bad" θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, σε καμμία όμως περίπτωση ανάλογη του "Thriller". Η περιοδεία του θα περιλαμβάνει 67 συναυλίες σε κοινό 3,5 εκ. θεατών και όλα τα έσοδα από αυτήν θα τα δωρίσει στο ίδρυμα "Heal the World", που ο ίδιος είχε ιδρύσει το 1992.
 • 2 γάμους, με την Lisa Marie Presley το 1994 και την Deborah Jeanne Rowe το 1996.
 • 3 παιδία, τους Prince Michael Jackson, Paris Jackson και Prince Michael Jackson II.
 • 1995:  κυκλοφορεί το "History", ένας διπλός δίσκος με παλαιότερες επιτυχίες και 15 νέα τραγούδια. Οι πωλήσεις του είναι σημαντικά μικρότερες από τους προηγούμενους δίσκους, παρ'όλα η περιοδεία του ήταν η πιο επιτυχημένη σε αριθμούς αφού την παρακολούθησαν 4,5 εκατ. θεατές σε 35 χώρες. Θα ακολουθήσει ένα ακόμα νέο album, το "Invinsible", το 2001, με μικρή επιτυχία.
 • 750 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως και 13 βραβεία Grammy στην καριέρα του.
 • 2 κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του "Βασιλιά της Πόπ", το 1993 και το 2003. Ο Jackson δεν καταδικάστηκε ποτέ, αλλά είχε τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία του και κυρίως στην καρριέρα του καλλιτέχνη, καθώς τα ΜΜΕ επιδόθηκαν σε έναν καταιγισμό αρνητικών δημοσιευμάτων εναντίον του.
 • 2009 και ο Jackson αιφνιδιαστικά ανακοινώνει την διεξαγωγή αρχικά 10, αλλά αργότερα 50 παραστάσεων (λόγω υψήλης ζήτησης εισιτηρίων) στο Λονδίνο, με τίτλο "This is It", αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τις τελευταίες παραστάσεις της καριέρας του. Ο "Βασιλιάς" δηλώνει παρών και οι θαυμαστές του ανταποκρίνονται στιγμιαία. Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της προπώλησης, τα εισητήρια και των 50 παραστάσεων γίνονται ανάρπαστα. Όμως οι συναυλίες έμελλε να μην πραγμοτοποιηθούν ποτέ.
 • 50 ετών φεύγει από την ζωή, στις 25 Ιουνίου του 2009. Ο Michael Jackson καταρέει στην έπαυλη του στο Los Angeles και πεθαίνει από καρδιακή προσβολή.  Ο "Βασιλιάς της Πόπ", ο "Καλλιτέχνης του αιώνα", ο "Πιο Επιτυχημένος Διασκεδαστής όλων των εποχών", ο καλλιτέχνης με τα 197 αναγνωρισμένα βραβεία και τα αμέτρητα ρεκόρ πωλήσεων, συμβολαίων κτλ. γίνεται πλέον μύθος για την παγκόσμια μουσική σκηνή.

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση

All School Banner2

zesta_banner