ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Μηχανοκίνητος 60 χρόνια Formula1 με 3 αλλαγές από φέτος
60 χρόνια Formula1 με 3 αλλαγές από φέτος Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 09:24

60 χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος η Formula 1 και στα πλαίσια εορτασμού, κόβει τη βενζίνη από τα πιτς! Η σημαντική αυτή αλλαγή στους κανονισμούς φέτος αφορά στην κατάργηση του ανεφοδιασμού των μονοθεσίων με καύσιμα στη διάρκεια του αγώνα.

Η απόφαση αυτή, ανάγκασε μηχανικούς και κατασκευαστές να ξαναγυρίσουν στο σχεδιαστήριο προκειμένου να δημιουργήσουν μεγαλύτερα ρεζερβουάρ. Ετσι, από τα 80 λίτρα που ήταν μέχρι πέρισυ η τυπική χωρητικότητα των μονοθεσίων, τα φετεινά οχήματα έχουν ντεπόζιτα χωρητικότητας 250 λίτρων, γεγονός που αλλάζει ριζικά τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ομάδες.

Τα μονοθέσια θα ξεκινούν με γεμάτο το ρεζερβουάρ τον αγώνα για να τερματίσουν σαφώς ελαφρύτερα. Φυσικά τα περάσματα από τα πιτς θα συνεχιστούν, για αλλαγές ελαστικών ή τμημάτων των μονοθεσίων, όμως η στάση με τους μηχανικούς να αναλαμβάνουν δράση θα διαρκεί ακόμα και λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Όσο αφορά τη βαθμολογία, ως και πέρυσι βαθμούς έπαιρναν οι 8 οδηγοί που κατόρθωναν να τερματίσουν πρώτοι. Φέτος, βαθμούς θα παίρνουν συνολικά 10 οδηγοί. Ο νικητής του αγώνα θα παίρνει 25 βαθμούς, ο δεύτερος 18 και ο τρίτος 15. Από εκεί και πέρα και ως τη 10η θέση οι βαθμοί θα κατανέμονται με τη σειρά 12, 10, 8, 6, 4 και 2 για τον δέκατο οδηγό.

Τέλος, τα δύο μπροστινά λάστιχα θα έχουν, φέτος, πλάτος 245 χιλιοστά από 270 χιλιοστά που ήταν πέρυσι. Για κάθε Σαββατοκύριακο ενός αγώνα, ο οδηγός ενός μονοθεσίου θα έχει στη διάθεσή του 11 σετ ελαστικών έναντι 14 πέρυσι. Επίσης, αφαιρέθηκαν από τα μονοθέσια τα αεροδυναμικά καλύμματα των τροχών, προκειμένου να διευκολύνεται η αλλαγή ελαστικών αλλά και τα προσπεράσματα, καθώς η ροή του αέρα πίσω από το όχημα θα είναι περισσότερο σταθερή και θα διευκολύνει το μονοθέσιο που επιχειρεί να προσπεράσει.

 

Πηγή: http://www.enet.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

14η η Ελλάδα στη Βαρκελώνη

Η Ελλάδα κατετάγη 14η στον πίνακα μεταλλίων στο 15ο παγκόσμιο...

Περισσότερα...

10 πιο όμορφοι παίκτες του Μουντιάλ 2010

10 πιο όμορφοι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ 2010 σύμφωνα με το...

Περισσότερα...

4ος σκόρερ-γκολκίπερ ο Χάουαρντ

4ος σκόρερ-γκολκίπερ ο Χάουαρντ! Ο Τιμ Χάουαρντ έγινε ο τέταρτος...

Περισσότερα...

7 εκατοστά πλησίασε ο Μπόλτ το δικό του ρεκόρ

7 εκατοστά πλησίασε ο Μπόλτ το δικό του ρεκόρ! Ο Γιουσέιν Μπολτ...

Περισσότερα...

50 γκολ ο Γουόλκοτ με την Άρσεναλ

50 ???? ? ???????? ?? ??? ???????! ????? ?? ??? ?????? ?????????? ?????? ????? ? ??????? ??? ?????? ?? ????? (???) ???...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση